СБУ зафіксувала потужну активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі України

fakenews-15216208522131330030513

Служба безпеки України фіксує активізацію спецслужб Росії в інформаційному просторі України напередодні виборів Президента.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Країна-агресор усіма засобами намагається вплинути на виборчий процес через маніпулятивний вплив на електоральні настрої громадян України з використанням загальнодоступних і соціальних ресурсів мережі Інтернет», - сказано в повідомленні.

З січня по березень 2019 року оперативники СБУ виявили та припинили протиправну діяльність законспірованої агентурної мережі інтернет-агітаторів, в яку входили жителі Київської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської та Чернігівської областей.

Читайте також: СБУ — 27: п’ять гучних терактів, які попередили оперативники 

Учасники мереж за вказівкою своїх російських кураторів через соціальні мережі Facebook, «ВКонтакте» і Twitter поширювали матеріали, спрямовані на штучне загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час проведення президентських виборів.

З початку року СБУ задокументувала 17 фактів втручання російських спецслужб у виборчі процеси в країні шляхом проплаченого поширення фейкової інформації. У зв'язку з цим продовжується проведення контррозвідувальних заходів і вирішується питання про притягнення причетних осіб до кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: