У Парку культури, де раніше був цвинтар, знову хочуть будувати готель

DSC09868

У Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, біля занедбаної будівлі колишнього музею Прикарпатського військового округу, що на вулиці  Лижв’ярській,1, відбулося обговорення щодо спорудження на цьому місці готелю. На обговорення прийшли члени виконкому, міські чиновниики, представники компанії – замовника, та мешканці вулиці.    

У Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, біля занедбаної будівлі колишнього музею Прикарпатського військового округу, що на вулиці  Лижв’ярській,1, відбулося обговорення щодо спорудження на цьому місці готелю.

На обговорення прийшли члени виконкому, міські чиновники, представники компанії – замовника, та мешканці вулиці.

Нагадаємо, про побудову готелю на цьому місці йшлося вже давно. Востаннє про це заговорили у мерії на початку квітня. Тоді йшлося, про  готель міжнародної мережі Hilton. Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що це має бути споруда високого архітектурного рівня, витвір мистецтва.

Водночас сьогодні під час обговорення конкретики можна було почути вкрай мало, а більшість питань залишилися без відповіді через те, що конкретного проекту майбутнього готелю ще немає.

«Ми розуміємо, що ділянка є унікальною, вона знаходиться між двома парками, неподалік від центру міста. Відповідно цей проект повинен стати новою візитівкою Львова і притягувати до себе  не лише гостей міста але й львів’ян. Тому ми хочемо створити багатофункціональний комплекс, який буде містити і громадську складову – великий публічний простір, а також бізнес-складову. Це трансформаційний конгрес-хол, готель та апарт-готель під управлінням міжнародного оператора, щоб посилити бізнес-туризм у місто і була можливість проводити симпозіуми, конференції та презентації міжнародного рівня. Оскільки ділянка є в межах парку, то нашим завданням є інтегрувати її у місто, щоб сюди приїжджали львів’яни і могли проводити тут час. Тому велика  увага буде приділена створенню соціального хабу з закладами харчування, бізнес–лаунжами, коворкінгами, спортивним комплексом з басейном», - розповіла представниця компанії-замовника ТОВ «Парк спейс» Алла Шамова.

Для реалізації проекту планують провести міжнародний архітектурний конкурс, а з його результатами обіцяють ознайомити громадськість.

Чи не першим у членів виконкому виникло питання щодо поховань, які раніше були на цій території і, не виключено, що деякі з них досі там залишаються.

Як запевнили представники замовника, територія буде досліджена, і у випадку виявлення поховань, рештки будуть належно перепоховані.

Далі виникло питання висоти майбутнього готелю.

«Чи будете ви в умовах конкурсу закладати висоту будинку, бо це пагорб і, очевидно, він буде впливати на панораму міста, адже його буде видно з усіх боків. Тут уже була колись ідея будувати  готель, ми робили візуалізацію і було видно наскільки це впливає на панораму міста. Тоді   говорилося, що такий об’єкт повинен отримати рекомендації від комітету світової спадщини ЮНЕСКО, бо це впливатиме на універсальну світову цінність ансамблю історичного центру. Чи зверталися ви до ЮНЕСКО або плануєте звертатися?» – запитала начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Для цього ми б хотіли отримати вихідні обмежувальні дані від міста, щоб надати їх архітекторам, які будуть проектувати цей об’єкт. Ми ще не на тому етапі, коли можемо направити до ЮНЕСКО  якісь документи. Ми звернулися до виконкому щодо здійснення містобудівного розрахунку, бо тут є зона регульованої забудови, щоб, можливо, встановити відмітку, яка б для архітекторів була визначена як максимальна. Згодом, коли буде розроблятися проект, архітектор вже визначить найкращу точку висоти, щоб зберегти функціонал і максимально зберегти зелені насадження, а також врахувати інші містобудівні обмеження, зокрема і зони ЮНЕСКО. В проекті рішення виконкому передбачено інформування ЮНЕСКО про наміри забудови. Оператор зі світовим ім’ям зацікавлений зберегти навколишнє середовище, щоб перебування тут було комфортним. Не йдеться про тотальну забудову цього місця», - відповіли представники замовника.

Вони відмовилися озвучувати інформацію щодо інвесторів проекту, посилаючись на конфіденційність.

«Проект є багатомільйонний, під нього буде створено окремий пул інвесторів та залучення міжнародного фінансування, тому до кінця ще не сформована повна команда по цій забудові», – пояснила Алла Шамова.

Водночас пообіцяла надати інформацію вже після завершення формування пулу інвесторів.

Мешканці, натомість, закликали майбутніх забудовників якомога ретельніше дослідити територію, заявивши, що там можуть бути поховання померлих від чуми. Вони також попросили у випадку початку будівництва організувати рух будівельної техніки так, щоб створювати якомога менше незручностей для тих хто мешкає поруч.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: