Де в Україні найбільша кількість ризикових об’єктів житлового будівництва — дослідження

architecture-building-building-site-224924
фото: PhotoMIX Ltd.

Експерти проаналізували 1167 об’єктів житлового будівництва у Києві, Київські області, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».       

Згідно з даними дослідження, проведеного спільно компанією Monitor.Estate та «Українським клубом нерухомості» (URE Club), найбільша кількість ризикових об’єктів житлового будівництва зводиться в Одесі — понад 76% (із 161 об’єкта). На другому місці Київ - 55% (із 400 об’єктів).

За словами Володимира Копотя, засновника компанії Monitor.Estate, найменша кількість ризикових будівництв виявлено в Харкові – 42% (із 71 об’єкта) та Дніпрі – 47% (із 43 будівництв).

Загалом по Україні понад 50% всіх об’єктів, що зводяться (більш як 550 будівництв), підпадають під критерії ризикових будівництв.

Так, понад 27% - будуються без дозволу на будівельні роботи, 34% - будуються без ліцензій на здійснення будівельної діяльності, 33% -  будується на землях без належного цільового призначення або без кадастрового номеру, у 24% учасників будівництв наявний податковий борг, 13% суб’єктів господарювання перебувають на стадії виконавчих проваджень.

Читайте також: Як змінилась вартість житла в новобудовах Львова (інфографіка)

У свою чергу Ольга Соловей, співзасновниця «Українського клубу нерухомості», зазначила, що наразі первинний ринок житла перебуває в стадії невизначеності.

«З одного боку, поліпшення ситуації можна очікувати не раніше березня-квітня майбутнього року, коли з’являться перші свідчення про ефективність прийнятих нещодавно законів. З іншого боку, досі невідома подальша доля та функціонал Державної архітектурно-будівельної інспекції. За великим рахунком, саме від діяльності цієї структури залежатиме, чи стане ринок прозорим», - сказала експертка.

За її даними, наразі діяльність Державної архітектурно-будівельної інспекції майже повністю паралізована до моменту призначення нового очільника.

«Дозволи на будівництво не видаються, як, власне, і майже не вводяться в експлуатацію вже побудовані будинки. Окрім цього, досі в Києві є близько 50 конфліктних об’єктів, реалізація яких майже заморожена», - підсумувала Ольга Соловей.

Читайте також: Пошук квартири в новобудові: з чого розпочати

Яка ситуація у Львові

Нещодавно Львівська міська рада оновила перелік незаконних забудов, які будують на території міста. Здебільшого такі забудовники не мають дозвільних документів або будують із порушеннями чинного законодавства.

Згідно з оновленим переліком незаконних забудов у Львові налічують 12 незаконних забудов, частину з них мають знести, втім поки що виконавча служба повністю знесла лише незаконну 5-поверхівку на Личаківській.

Міськрада закликає не купувати квартири у цих забудовників, аби уберегти себе від шахрайства. Із повним переліком законних і незаконних новобудов у Львові можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: Що буде з ринком нерухомості восени та як зміниться вартість квартир

Із онлайн-карти можна дізнатися інформацію вид об’єкта та інформацію про нього, статус будівництва, забудовника та відповідну документацію, клас житла, кадастровий номер земельної ділянки, містобудівні умови.

Забудови позначені на мапі відповідними позначками та розділені по районах. Житло можна шукати за назвою забудовника,та адресою. Наразі у базі зареєстровано 179 житлових забудов.

Львів’яни також можуть звернутися за безкоштовною юридичною консультацією до Асоціації західноукраїнських забудовників.

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир, переважно – однокімнатних. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія». 

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: