Смертельні вибухи на складі боєприпасів і акція протесту львів‘ян на Банковій. Головні події 15 листопада

oglyad_1511

На складі в Балаклії пролунали вибухи, є жертви. На кризових ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську з’явився новий управитель. Найважливіші події п’ятниці – далі в огляді дня від ІА Дивись.Info.

Вибухи у Балаклії

Близько обіду в Балаклії Харківської області пролунали вибухи, також видно дим неподалік від військового арсеналу. Про це першими повідомили очевидці з місця подій, виклавши відповідні відео в соцмережах. Згодом у генеральному штабі повідомили про загибель двох військовослужбовців, ще четверо поранені і перебувають у медичних закладах.

Це вже другий інцидент в Балаклії. В 2017 році тут сталася потужна пожежа, в ході якої загинула одна місцева жителька, троє людей отримали поранення.

«Слугу народу» лихоманить

Першими депутатами, виключеними з фракції «Слуги народу» стали Антон Поляков і Ганна Скороход. Відповідне рішення було ухвалене в п’ятницю зранку на засіданні фракції. Раніше Скороход повідомляла про переслідування з боку власної ж політсили. А вже сьогодні, коментуючи власне виключення з фракції, депутатка сказала про неофіційну зарплату депутатів «Слуги народу», яка нібито складає 5 тисяч доларів. На уточнююче запитання журналістів про те, хто їх платить, Скороход ухилилася від прямої відповіді.

Ще одна представниця монобільшості – депутат від Львівщини Ірина Верещук більше не буде представником Кабміну в парламенті. «Сфокусуюсь на роботі в Комітеті з національної безпеки, оборони та розвідки» - написала нардеп у соцмережах.

Новий управитель на кризових ТЕЦ

Внаслідок незадовільної підготовки управителем ПП «Гарант Енерго М» ТЕЦ у містах Новояворівськ та Новий Розділ Львівської області до опалювального сезону 2019/20 років, дію відповідних договорів управління було припинено. Враховуючи надзвичайну ситуацію, що склалася, рішенням Тендерного комітету АРМА було обрано нового управителя для зазначених ТЕЦ, а саме: ТОВ «Нафтогаз Тепло», що входить в групу компаній «Нафтогаз України». Обрання нового управителя стало можливим завдяки спеціальному розпорядженню Уряду.

Короткий огляд інших новин

Депутати Львівської облради та активісти провели акцію протесту в столиці – під стінами Міністерства внутрішніх справ та Офісу президента. Вимагали відставки начальника обласної поліції Віконського.

Львівський священик стане наймолодшим католицьким єпископом у світі.

Прем’єр Гончарук анонсував звільнення керівництва «Укрзалізниці» через «дику корупцію».

Прессекретарка президента Юлія Мендель заявила, що Коломойський не є представником команди Зеленського і не може говорити нічого від імені України чи Офісу президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: