Як у Львові народжується мило

23472904_1743219675982537_6033674449332219572_n

Коронавірус і карантин вносить свої корективи у звичне життя. Підприємці шукають, як стати корисними, запропонувати щось вкрай потрібне своїм клієнтам. Наприклад, «Львівська майстерня мила» до лінійки своєї продукції додала антисептики.  

Коронавірус і карантин вносить свої корективи у звичне життя. Підприємці шукають, як стати корисними, запропонувати щось вкрай потрібне своїм клієнтам. Наприклад, «Львівська майстерня мила» до лінійки своєї продукції додала антисептики.

У самому центрі Львова, на вулиці Братів Рогатинців знаходиться «Львівська майстерня мила», де створюють натуральний, органічний та важливий продукт.

«Це сімейний бізнес, – розповідає засновниця ТМ «Львівська майстерня мила» Марія Соболєва, – створений 2014 року: коли у дитини з’явилася алергія на мило, куплене у магазині, вирішили робити його самостійно з натуральних інгредієнтів, які не завдають шкоди шкірі».

Львівщина з давніх часів славилась майстрами-миловарами. Поташний промисел був великим прошарком культури та традицій, звідки пішли рецепти мила з додаванням баранячого жиру, меду, трав для лікування шкірних захворювань та вибілювання попелом лляного полотна, яке господині передавали у спадок своїм донькам. Виробництво продукції «Львівської майстерні мила» ґрунтується на давніх традиціях з використанням цілющих джерел Трускавця та Східниці.

У «Львівській майстерні мила» можна не лише придбати готовий продукт, але й на власні очі побачити, як створюють мило, пакують його, фасують косметику, взяти участь в майстер-класі і створити своє власне мило. А ще тут можна побачити найбільше в Україні мило ручної роботи вагою 78,2 кілограма.

«2018 року ми встановили рекорд України з виготовлення найбільшого мила в Україні, яке і досі знаходиться у «Майстерні». Туристи часто приходять до нас, щоби сфотографуватись із «рекордсменом». Ми завжди намагалися популяризувати косметику ручної роботи та Львів, адже тут все народилося», – розповідає Марія Соболєва.

Косметику з «Львівської майстерні мила» можна замовити онлайн в інтернет-магазині. Серед продукції також є антисептичні засоби, які зараз користуються особливим попитом через всесвітню пандемію. Але фахівці радять не заміняти миття рук з милом на використання антисептиків, аби захистити себе від вірусів.

І ось чому:

  • жирові речовини, що містяться в милі, не просто змивають віруси в каналізацію, а руйнують механізм, за допомогою якого віруси проникають в організм;
  • здебільшого віруси передаються через поверхні легше, ніж безпосередньо від однієї людини іншій, тому головним профілактичним методом залишається миття рук з милом;
  • Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує використовувати антисептиком тільки як альтернативу милу і помити руки немає можливості;
  • згідно з дослідженнями, людина торкається свого обличчя 20 разів на годину або навіть частіше. Це ідеальний шлях для вірусів, бактерій та інших патогенних організмів, всередину організму;
  • мило руйнує оболонку вірусів. Температура води для знищення інфекцій не має значення: аби вода вбивала віруси, вона повинна бути окропом;
  • але в теплій воді жирові речовини мила – ключовий компонент у боротьбі з інфекціями – працюють краще, ніж у прохолодній;
  • миття рук настільки важливе, що якщо всі будуть дотримуватися цього правила гігієни, можна буде запобігти кожному п'ятому інфекційному захворюванню. Це приблизно шість мільйонів захворювань на грип в рік.

Не варто забувати якомога частіше дезінфікувати «свою третю руку» – мобільний телефон. Спеціалісти радять використовувати серветки на спиртовій основі, але якщо таких немає, альтернативою стане звичайна хустка, змочена в мильному розчині.

В інтернет-магазині «Львівської майстерні мила» (www.lvivsopmanufacture.com) можна замовити продукцію, не виходячи з дому. Магазин пропонує якісну косметику від виробника за привабливими цінами:

  • органічне мило для обличчі та тіла (та мила з додатковим антисептиком)
  • мило для інтимної гігієни та супер чутливої алергічної шкіри
  • шампуні
  • цукрові колагенові скраб-маски для тіла та обличчя
  • морська сіль для ванни
  • SPA-кульки для ванни
  • пудра каолінова для ванни
  • бальзами желатинові для волосся
  • мило для бороди

Facebook

Instagram

www.lvivisoapmanufacture.com

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: