Очікуємо певної синергії з владою міста, щоб повернутися на докарантинний рівень, – львівський готельєр

IMG_5619-630x420-1

Готельний бізнес Львова пережив чимало різноманітних криз, але така ситуація, щоб повністю припинити роботу майже на місяць, його спіткала вперше. І небезпека у тому, що ніхто не може спрогнозувати, як розвиватимуться події. 

Згідно з наказом уряду, готелі не зобов'язані зачинятися на період карантину, однак через відсутність туристів у більшості з них немає іншого варіанту. Основний дохід готелям приносили не лише іноземні туристи, але й самі українці.

Як розповів ІА Дивись.Info директор готелю «Taurus City» Маркіян Федоренко, вперше за майже 3 роки в готелі не кипить життя.

«Ресторан закритий на карантин, згідно з вимогами закону, але готель на даний момент готовий приймати гостей, проте їх практично немає, тому ми працюємо у обмеженому режимі, хоч станом на зараз гості можуть забронювати номер навіть на сьогодні. Ми не робили ніяких виключень чи змін – безпека нашої команди понад усе. Коли з'явилася інформація щодо інфекції COVID-19, ми вжили заходи для запобігання поширенню вірусу, були встановленні дезінфектори, а персонал був оснащений засобами захисту. Але коли всі ці речі почали обговорювати в політичній площині, то відповідно кількість відвідувачів у нас скорилася до нуля. Всі бронювання, які ми мали, особливо від іноземних гостей, анулювалися. Ті гості, які залишися, досить в оперативному порядку покидали готель, і ми були вимушені припинити роботу у звичайному ритмі», – розповідає Федоренко.

Поза цим, Маркіян Федоренко наголосив на важливості цільової державної підтримки після пандемії, щоб її скеровували на адресну підтримку туристичного бізнесу.

«Ми очікуємо певної синергії з владою міста щодо того, щоби повернутися на той докарантинний рівень. Стратегія повинна вибудовуватися не тільки від готелю, а у співпраці з владою міста, тому варто напрацювати дієвий план щодо повернення гостей до Львова, що наше місто готове приймати людей після пандемії коронавірусу. Попри це, ми насамперед будемо налагоджувати наші попередні контакти і зв'язки з постійними партнерами, оскільки частина наших гостей – це корпоративні клієнти. Ми розуміємо, що конкуренція є дуже велика і без карантину, а в такому випадку вона буде ще більшою», – зазначив Маркіян Федоренко.

Федоренко додав, що після завершення карантинних заходів, цінова політика в готельному сегменті має змінитися.

«Львів до пандемії показував досить активну динаміку в зростанні тарифу на проживання. Зараз, згідно з попередніми нашими прогнозами, ціна за номер/добу буде дещо знижена, і ми також будемо реагувати на такі речі. Однозначно будемо пропонувати додаткові послуги, які, можливо, стануть цікавими для клієнтів. Знову ж таки для індивідуальних гостей насамперед стоїть питання безпеки, тому ми будемо продовжувати працювати, згідно з рекомендаціями МОЗ та ВООЗ, аби гості змогли почуватися в безпеці у нашому готелі», – відзначає Маркіян Федоренко.

Маркіян Федоренко підсумував, що гості та туристи, обов'язково, рано чи пізно повернуться, а в цій ситуації найголовніше – зберегти персонал, підтримати рівень сервісу і зайнятися саморозвитком.

Нагадаємо, що Львівська міська рада не ухвалювала окремого рішення про закриття готелів на період карантину, окрім двох пунктів. Перше — кожен готель має закрити кафе та ресторан для відвідувачів ззовні. Ці заклади можуть працювати лише для гостей готелю, при цьому можуть лише доставляти замовлення в номер. На кухні — мінімум працівників. Друге — кожен готель на власний розсуд приймає рішення про закриття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: