Вхідні двері: 5 нюансів, які потрібно врахувати при виборі

d1e08476-fdc0-4697-b218-df42260e311e

Обираючи вхідні двері, варто пам’ятати, що купуються вони не на один рік. Тому економити на цьому не варто, позаяк якісний виріб повинен не тільки задовольняти естетичні потреби, але й стати надійним захистом від холоду, зовнішніх звуків і проникнення сторонніх осіб.

Враховуючи те, що на сьогоднішній день асортимент дверей – вражає, інколи зупинитись на якомусь одному варіанті вкрай важко, до того ж потрібно врахувати декілька важливих нюансів, щоб в кінці кінців зробити дійсно правильний вибір.

В нашій публікації ми розглянемо п’ять ключових критеріїв купівлі вхідних дверей, котрі обов’язково потрібно врахувати при їх виборі.

Вхідні двері: для квартири чи приватного будинку?

Більшість людей переконана, що вхідні двері однаково годяться як для квартири, так і для заміського будинку. Насправді це хибне твердження, позаяк вони мають певні відмінності, зокрема, різняться покриттям дверного полотна.

До речі, вхідні двері у Львові можна придбати в «Стартдизайн». Ця компанія є найбільшим постачальником дверей та підлогового покриття та має декілька салонів у місті, де Ви зможете знайти унікальні позиції товарів, котрих немає в інших магазинах.

Квартирні вхідні двері

Сучасні вхідні двері в квартиру – це запорука безпеки та оптимального мікроклімату в оселі. При виборі слід звернути увагу на такі моменти:

  • Рівень зломостійкості. Хороші квартирні двері повинні має високий показник стійкості до злому. Як показує практика, квартири грабують дещо частіше, аніж заміські будинки, тому варто відати перевагу тим моделям вхідних дверей, котрі забезпечать високий рівень захисту;
  • Рівень шумоізоляції. Досить важливий параметр, особливо, якщо Вас дратують сторонні звуки і шум (ліфт, сусідські тварини тощо). В такому випадку краще обирати моделі з високим рівнем звукоізоляції;
  • Герметичність. Захистить Вашу оселю від протягів чи неприємних запахів ззовні;
  • Експлуатаційні характеристики. Двері повинні бути максимально якісними та практичними – це запорука тривалого терміну служби;
  • Покриття. На щастя, вибір досить великий. Добре зарекомендували себе двері з дерев’яним покриттям та МДФ. Ці матеріали створять додаткову звукоізоляцію;
  • Зовнішній вигляд. Головне, аби двері максимально гармонійно вписувались в навколишній, так би мовити, інтер’єрний простір. Крім того, обов’язково врахуйте власні вподобання.

Вхідні двері для приватного будинку

Обираючи двері для дому, перш за все зверніть увагу на рівень міцності дверної коробки та теплоізоляцію. По-перше, вони повинні надійно кріпитися до дверного отвору, а по-друге, мати низьку теплопровідність, захищаючи таким чином домівку від впливу атмосферних чинників (вітер, мороз тощо).

Крім того, варто врахувати такі нюанси:

  • Стійкість до зовнішнього впливу, зокрема сонячних променів, дощу, снігу, температурних коливань;
  • Підвищена зломостійкість;
  • Наявність покриття проти корозії – в такому випадку двері прослужать значно довше;
  • Покриття повинно бути термо- і вологостійким, мати стійкість до механічного впливу. Оптимальний варіант – МДФ.

Додатковий захист від пошкоджень

Якщо у Вашій квартирі чи домі є домашні улюбленці, слід подумати над тим, щоб обрати вхідні двері з додатковим захистом від пошкоджень. Це унеможливить появу подряпин чи інших незначних пошкоджень і деформацій, відтак, двері максимально довго зберігатимуть цілісність та привабливий зовнішній вигляд.

Більше того, додатковий захист згодиться, якщо у Вашому помешканні проживають маленькі діти, котрі мають неабиякий хист до малювання на дверях, часто – підручними предметами, котрі можуть пошкодити поверхню дверей.

Термоізоляція

Як вже зазначалось, питання термоізоляції є досить важливим та актуальним. Вхідні двері повинні мати мінімальний рівень теплопровідності, щоби не тільки пропускати в оселю протяг чи холод, але й не випускати в зимню пору тепло з помешкання.

Шумоізоляція

Сторонні звуки здатні вносити свої негативні корективи в життя мешканців квартири чи дому. Тому важливо, аби вхідні двері мали відмінну звукоізоляцію, адже тиша в оселі – це насамперед гарантія хорошого настрою та самопочуття, а відтак, погожої атмосфери в сім’ї.

Максимально надійний замок

Щоб захистити власну домівку від зловмисників, варто подбати про те, щоб двері мали надійні, міцні та стійкі до злому замки. Найнадійнішими вважають сувальні та циліндрові. Крім того, можна обрати варіанти з додатковими броненакладками, котрі захищають замок від вибивання чи свердлення.

*промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: