У трамваях Львова триває боротьба з вірусами (фото)

IMG_2811

Обробку трамваїв проводять спеціальним розчином, який не залишає запаху.

У четвер, 25 червня, відбувся брифінг щодо посилених заходів дезінфекції громадського транспорту в часі зростання захворюваності на коронавірус у Львові. Зустріч проходила у трамвайному депо, по вул. Городоцькій, 181.

Начальник трамвайного депо Роман Василишин зазначив, що дезінфекція трамваїв проводиться з першого дня карантину у Львові та до сьогодні.

«Карантин вже четвертий місяць і ми цю роботу (дезенфекція - ред.) з першого дня проводимо. Система дизенфекції наступна: по завершенню роботи, трамваї повертаються в депо і після щоденного огляду наші мийниці-прибиральниці прибирають трамваї від денної роботи і, відповідно, теж проводять дезінфекцію. Зранку трамвай виїжджає на лінію продезенфікованим. Щоправда, протягом дня тільки частина попадає на дезінфекцію», - розповів Роман Василишин.

Роман Василишин

Він також додав, що саме в час карантину до прибирання транспорту поставились ще ретельніше.

«Мийниці протирають поручні, спинки трамваю, підвиконники. Використовуємо біохлор дезінфектори АВСD, біодес тощо. Додатково встановили місце, де пасажири можуть провести дезінфекцію рук — це пластмасові антисептичні засоби», - розповів Василишин.

Очільник трамвайного депо також розповів, що з початку карантину, з дезінфекцією трамваїв допомагали волонтери, хлопці з Нацгвардії, які після прибиральниць додатково здійснювали прибирання транспорту.

«Уночі працює бригада прибиральників з шести осіб. Зміна триває від 8 години вечора до 8 години ранку. На одну прибиральницю припадає 10-12 трамваїв. Зранку водії також додатково проводять внутрішній огляд транспорту», - розповів Василишин.

Зазначається, що вдень працюють чотири прибиральниці, які проводять більш глибоке прибирання - миють підлогу, всі закапелки, і дезенфекцію.

Роман Василишин зізнається, що після дезінфекції може залишатись запах антисептичних засобів, утім це ніяк не загрожує здоров'ю пасажирів.

«Ми ще з зими дезінфікували трамваї, бо грип у місті був завжди. Трамваї мають запах після дезінфекції, але є безпечними для пасажирів. У наших трамваях, які працюють з першого дня карантину, я не чув, аби хтось підчепив коронавірус», - розповідає начальник депо.

Окрім цього, чоловік зауважив, що зараз водіям не бракує засобів індивідуального захисту — масок і рукавиць, а антисептики є якісними, з гліцерином.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: