10 бюджетних способів зробити домашній офіс більш комфортним

9624_iStock-1177844431_copy

Дистанційна робота стане нормою на невизначено довгий термін, а хтось вибере її й після пандемії COVID-19. Розберемося, як швидко і недорого вивести домашній офіс на новий рівень.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Вкладіться в навушники

Не найбюджетніший пункт списку, але хороші навушники коштують своїх грошей: це єдиний порятунок, коли у квартирі знаходяться інші люди. Навушники з шумозаглушенням приглушать навколишні звуки, а великі накладні навушники також дозволять відчути себе на самоті та краще зосередитися на роботі. Будь-який комплект з мікрофоном поліпшить якість відео- і аудіодзвінків як для вас, так і для ваших співрозмовників.

Підкладайте подушку під спину

Необов'язково купувати дорогий офісний стілець — зробити зручнішим можна і звичайний домашній, якщо доповнити його підтримкою для спини. На цю роль добре підходить опукла поролонова основа відповідного розміру, але для початку спробуйте підкладати під поперек хоча б звичайну подушку або згорнутий рушник.

Підніміть монітор або ноутбук

Постава менше псується, коли верхня частина екрану знаходиться на рівні очей. Якщо вона розташована нижче, нам доводиться витягати шию і сутулитися. Є два способи з цим впоратися.

Якщо у вас є окремий монітор, підійміть його на потрібний рівень за допомогою стопки книг. Для ноутбука знадобиться трохи більше зусиль: потрібно буде купити підставку для нього і зовнішню клавіатуру, а якщо ви звикли користуватися тачпадом, то ще й мишку. Не набирайте текст на клавіатурі ноутбука, коли він знаходиться на підставці: це може призвести до травм передпліччя та плеч.

Продумайте освітлення для відеодзвінків

Подбайте, щоб на відеоконференціях ваше обличчя не було занадто затемнено. Днем не варто сідати спиною до вікна: якщо це так, змініть положення хоча б на 90 градусів і закрийте штори. А якщо в кімнаті, навпаки, дуже мало світла, повинна допомогти звичайна настільна лампа.

Звільніть місце для зарядних пристроїв

Тримайте зарядні пристрої для гаджетів поряд з робочим місцем. Коли один з них почне розряджатися, вам не доведеться шукати потрібний дріт по всьому будинку — він буде під рукою. Якщо в столі є ящики, виділіть один під зарядні пристрої. Якщо їх немає, пристосуйте під це декоративну коробку або просто великий кухоль.

Розберіться з проводами

У квартирах часто можна побачити сплутані дроти, які ведуть до комп'ютерів, роутера, зовнішніх жорстких дисків, моніторів, принтерів, сканерів, зарядних пристроїв і так далі. Вони з'єднують техніку один з одним і з джерелами живлення. Якщо привести дроти в порядок, домашній офіс стане затишнішим і зручнішим. Виділіть час, щоб відключити пристрої та розплутати всі кабелі.

Тримайте під рукою тканинні серветки

Щоб пил і шерсть домашніх тварин вам не заважали, тримайте на столі (або в тому ж ящику, що і зарядні пристрої) серветку з мікрофібри та регулярно очищайте нею екран. Підготуйте і другу тканинну серветку, щоб протирати стіл і клавіатуру. Якщо у вас є для дезінфекції вологі серветки, то теж можете використовувати їх в цих цілях, якщо вони не зашкодять меблям. Будьте уважні при очищенні натурального дерева і лакованих поверхонь.

Ароматизуйте повітря

Поставте на стіл аромасвічки або додайте кілька крапель ефірної олії в чашку з дуже гарячою водою. Якщо ви довіряєте ароматерапії, використовуйте певні запахи, щоб заспокоїтися (наприклад, лаванду) або, навпаки, зарядитися енергією (наприклад, цитрусові). Навіть якщо ви не вважаєте, що аромати впливають на стан людини, вони в будь-якому випадку просто роблять простір приємніше. Якщо евкаліптовий або розмариновий запах робить вас щасливішими, то це вже гарне доповнення до вашого домашнього офісу.

Поставте поруч рослини

Зелень допомагає зробити робоче місце затишніше, а також підвищує продуктивність і знижує стрес. Дослідження показують, що близькість до природи, в тому числі наявність рослин і вікон з видом на відповідні пейзажі, робить позитивний вплив на співробітників.

Боріться з безладом

Немає ніякого секретного способу по позбавленню від хаосу на столі, працює тільки одне правило: не кладіть на нього непотрібні речі. Якщо для роботи вам все ж потрібно досить багато предметів, придумайте, як їх впорядкувати: розсортуйте по ящиках столу або складіть в окрему коробку.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту, в якій згодом можна буде облаштувати домашній офіс.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

  • ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».
  • ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!
  • Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: