У Львові біля озера Стосіка створять рекреаційну зону

123_af2aa

Комісія екології та природокористування заслухала інформацію про дорожню карту реалізації електронної петиції «Збереження рекреації на вул. Замарстинівській шляхом створення парку з включенням озера Стосіка та існуючої рекреації в зоні Р-3, яка була охоплена змінами в ДПТ «Під Голоском» (зміна 6)».

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Як повідомили в управлінні екології та природних ресурсів, дорожня карта складається з кількох етапів, перший – формування рекреаційної зони Р-3, включно з озером «Стосіка» та визначення меж земельної ділянки для облаштування скверу.  Далі – визначення правового статусу земельних ділянок, проведення топографо-геодезичних робіт та багато іншого. Термін реалізації дорожньої карти – 15 місяців.

Голова комісії Ірина Оршак під час обговорення акцентувала на проханні всю територію, яка охоплена зеленою зоною, віднести до зони рекреації. «І навіть, якщо там є визначені якісь земельні ділянки для продажу із аукціонів, я вважаю, вони мають бути зняті із аукціонів і збережені для громади міста».

Крім цього, Ірина Оршак зазначила, що попередньо подала звернення до міського голови з проханням зберегти для громади озеро Стосіка і прилеглу територію, аби облаштувати там парк або сквер.

«Я зустрічалась із авторами петиції, і ми домовились розглянути це питання в комплексі. Зберегти треба не лише озеро, а й зелену зону. Для цього потрібно підготувати містобудівну документацію, яка визначить її територію, підготувати проєкт ухвали для внесення змін парків і скверів міста. Озеро – мальовниче, красиве, там водяться рибки, качечки, черепахи», - сказала Оршак.

Крім того, за словами голови комісії екології, поряд з озером є витоки джерела, яке наповнює озеро.

«Місцеві мешканці подались на конкурс благоустрою джерел міста і є переможцями цього року. Вже підготовлений ескізний проєкт, зараз підраховується кошторис і буде оголошуватись тендер на виконання робіт. Основна мета зараз – підготувати детальний план території саме по цьому об’єкту, зафіксувати зону рекреації, а потім підготувати проєкт ухвали про створення парку чи скверу», - зазначила Оршак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: