НСЗУ підписала 25 договорів на екстрену меддопомогу за підвищеними тарифами

download

У середу, 29 липня, МОЗ внесло зміни до паспорту бюджетної програми. І протягом кількох годин НСЗУ підписала додаткові угоди на збільшення тарифів з усіма 25 центрами ЕМД на суму 1 260 113 733 грн.

Про це повідомили в пресслужбі Національної служби здоров'я України.

Загалом сума контрактів центрів екстреної медичної допомоги з НСЗУ зросла з 4,7 млрд грн до майже 6 млрд грн. Уже сьогодні НСЗУ готова прийняти перші звіти від закладів на оплати за новими тарифами і оплачувати послуги, надані закладами.

Нагадаємо, що так само в надзвичайно швидкий термін Національна служба здоров’я уклала договори з 25 центрами екстреної медичної допомоги на надання екстреної допомоги пацієнтам, а також на надання такої допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19 та з підозрою на нього.

Отже, загальна сума коштів, які центри ЕМД отримають за надання послуг з екстреної допомоги – 5 917 677 242 грн. Станом на сьогодні, за період з квітня по липень НСЗУ вже виплатила центрам ЕМД понад 2 млрд грн. А за боротьбу з COVID-19 25 центрів екстреної медичної допомоги отримали понад 481, 4 млн грн.

У 2021 році НСЗУ також планує підвищити тарифи для екстреної медичної допомоги. Впливаючи на якість медичної допомоги через правильність вибору закладу, до якого буде госпіталізовано пацієнта з підозрою на інфаркт або інсульт.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я анонсували покращення якості надання екстреної медичної допомоги за рахунок зростання заробітних плат для медичних працівників, заміни автопарку, підвищення рівня безпеки лікарів, що чергуюють на станціях і підстанціях, а також створення комфортних умов фельшерам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: