Ще одна мобільна компанія приєдналася до меморандуму про спільне використання мобільних мереж

28789baa-9efe-4da0-b239-aed5d81392f8

Компанія lifecell підписала меморандум про спільне використання телекомунікаційної інфраструктури з мобільними операторами Київстар та Vodafone Україна.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Там відзначили, що це дозволить прискорити розгортання мереж 4G у сільській місцевості і на автодорогах. Крім того, оператор запропонував спільно використовувати мережу в усіх населених пунктах, де це необхідно.

Читайте також: Зеленський підписав указ про запровадження 4G по всій країні

«Ми пропонуємо мобільним операторам розширити дію вже підписаного меморандуму і застосовувати у всіх населених пунктах, де є необхідність в розвитку або поліпшення якості мобільного зв’язку, а не тільки в тих, де проживає менше 2-х тис. осіб, як зазначено зараз у цьому документі», — заявили в компанії.

Оператори мобільного зв’язку України вже провели рефармінг (обмін) радіочастотами в діапазоні 900 МГц в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Тернопільській та Рівненській областях. До кінця 2020 року його буде проведено в усіх інших областях України згідно із затвердженим графіком. Після рефармінгу кожен оператор зможе використовувати суцільні смуги радіочастот, що дозволить надавати абонентам якісні послуги 4G-зв’язку.

Нагадаємо, за даними Міністерства цифрової трансформації України, понад 5,5 млн громадян не мають доступа до якісного фіксованого інтернету: понад 17 тис. населених пунктів у сільській місцевості не мають оптичних мереж. Ще в 65% сіл не мають якісного широкосмугового доступу до інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: