Хто відповідатиме за безпеку школярів у школах, - МОЗ

shkoly-696x464

Уже 1 вересня школярі сядуть за парти та розпочнуть начальний процес наживо, втім з обов'язковим дотриманням вимог карантинних правил, а відповідальність за безпеку учнів, у тому числі, за їхнє здоров'я — бере на себе керівництво закладів освіти. 

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов під час щоденного брифінгу в понеділок, 10 серпня.

Він зазначив, що вимоги, яких повинні дотримуватись керівництво школи перед кожним навчальним днем, чітко регламентовані в правилах, розроблених Міністерством охорони здоров'я спільно з Міністерством освіти і науки України.

Читайте також: Карантину боятися, та до школи готуватися: яким буде навчання з 1 вересня

Йдеться про контроль дотримання правил носіння методів захисту, температурний скриніг тощо. У випадку виявлення в дитини температури, вищої, ніж 37,2 градуси, а також учня, в котрого є ознаки гострого респіраторного захворювання, його негайно госпіталізують у медичний заклад.

Читайте також: До школи без медогляду: на Львівщині скасували обов’язкові довідки

«У цих правилах визначено, що це ( контроль — ред.) покладається на керівництво школи: виявленя дітей з ознаками респіраторного захворювання, куди звертатись та в які терміни. Усе достатньо чітко визначено і доведено через МОН України і відповідних структурних підрозділів у областях», - розповів Степанов.

У Міністерстві охорони здоров’я раніше наголосили, що дистанційного навчання для всіх, як це було навесні, не буде, а «з вересня учні мають повернутися за парти». Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розробив рекомендації навчання для закладів освіти, їх підтримали і в Міністерстві освіти і науки (МОН).

Згідно з новими правилами адаптивного карантину, 1 вересня до школи не зможуть піти діти з регіонів «червоної» зони.

Органи місцевого самоврядування мають забезпечити школи масками та антисептиками відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 10 серпня, в Україні зафіксовано 81 тисяча 958 випадків інфікування COVID-19, за добу 1008 українців підхопили коронавірус. Найгірша ситуація в Івано-Франківській (нових 121 випадок), Львівській (130 випадків за останню добу), Харківській (+117) та Чернігівській областях — тут зафіксовано 108 нових інфікувань на коронавріусну хворобу COVID-19.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: