Де у Львові та області можна пройти техогляд та сертифікацію автомобіля

IMG_4591

В Україні до 2022 року збираються перейти на європейські норми проходження техогляду автомобілів. 

Як заявив міністр транспорту Владислав Криклій, у Кабміні хочуть створити єдині загальноприйняті правила та загальнодержавний технічний огляд.

Станом на сьогодні технічний контроль поширюється на транспортні засоби (легкові та вантажні), що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів із комерційною метою (таксі, автобуси), вантажівки, що мають вантажність понад 3,5 т, і причепи до них, старші за два роки.

Щоби пройти техогляд, можна звернутись в одну із сертифікованих лабораторій — «ТРАНС-ВИМІР».

Транспортні засоби які переміщуються дорогами України, повинні відповідати всім необхідним технічним вимогам. Незалежно від того, яким авто ви керуєте, вам буде необхідно проходження такої процедури, як обов’язковий технічний контроль. Техогляд авто сьогодні потрібний достатньо великій кількості категорій. Так, мережа акредитованих лабораторій «ТРАНС-ВИМІР» надає змогу пройти техогляд автомобіля для легкових (M1) та вантажних (N1, N2, N3) авто, автобусів (M2), маршрутних таксі (M3), причепів та напівпричепів (O1, O2, O3, O4), а також інших категорій (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L7, M1G, M2G, M3G, N1G, N2G, N3G).

У компанії «ТРАНС-ВИМІР» проводять роботи з випробувань та технічної діагностики дорожніх транспортних засобів (автомобілів легкових та вантажних, причепів та напівпричепів) на відповідність усім обов’язковим нормативним документам.

Компанія має в наявності сучасне обладнання. Вимірювальні лабораторії акредитовані Національним агентством з акредитації України (НААУ) і відповідають усім вимогам національного стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025. Всі процедури обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, що проводяться фахівцями «ТРАНС-ВИМІР» швидкі та зручні.

Як пройти техогляд і де це зробити

Для того, щоби пройти техогляд авто, вам необхідно зробити декілька простих кроків. Якщо ви точно не знаєте, чи потрібен вам обов’язковий технічний огляд автомобіля, можете запитати та уточнити це у менеджера «ТРАНС-ВИМІР».

Якщо ви впевнені, що вам потрібно пройти техогляд, «ТРАНС-ВИМІР» дозволяє це зробити на станціях, попереднього записавшись. Для запису на техогляд потрібно заповнити коротку форму (кнопка зв’язку) або просто зателефонувати за номером, який ви бачите у розділі контакти.

Львів

Стрий

  • Село Миртюки Стрийський р-н.
  • вул. Шевченка, 6а
  • [email protected]
  • +38 (096) 827-30-13

Кам’янка-Бузька

  • м. Кам’янка-Бузька Львівська обл.
  • вул. Героїв Небесної Сотні, 20
  • [email protected]
  • +38 (096) 827-30-19

Новояворівськ

  • м. Новояворівськ Львівська обл.
  • вул. Шевченка, 35
  • [email protected]
  • +38 (098) 371-33-55

Ці поради дозволять вам пройти техогляд

Зовнішня підготовка

Транспортний засіб повинен бути чистим як ззовні, так і в середині. Лобове скло без тріщин, а елементи кузова без іржі. Транспортний засіб повинен бути заправлений всіма необхідними експлуатаційними рідинами.

Внутрішня підготовка

Гальмівна система та ручне гальмо повинні працювати без збоїв. Покришки повинні бути одного розміру на одній осі з нормальним протектором. Транспортний засіб повинен відповідати всім нормам для експлуатації.

Документи транспортного засобу

Свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу.

Документи клієнта

Документ, що засвідчує особу власника (представника) транспортного засобу, а в разі представника власника – довіреність на право проходження ОТК (для фізичних осіб). Копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (для юридичних осіб).

Як часто потрібно проходити техогляд

Для легкових автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів (незалежно від форми власності) вантажність до 3,5 тонни, причепів до них зі строком експлуатації понад два роки – кожні два роки.

Для вантажних автомобілів, вантажність яких понад 3,5 тонни, причепів до них та таксі незалежно від строку експлуатації – щороку.

Для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації – двічі на рік.

Яка відповідальність водія та посадової особи за допуск та керування ТЗ без проходження ОТК:

Штраф за експлуатацію автомобіля без талона техогляду буде становити до 1,7 тисячі гривень. Якщо ж водія з таким порушенням зловлять вдруге, його позбавлять прав на термін від трьох до шести місяців.

Ст.121 ч.3 Керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов. Штраф: 340 грн.

Ст.121 ч.4 Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених ст. 121 ч1, 2, 3. * Тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб. Штраф: *

Ст.128 (1) ч.1 Порушення або невиконання правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності під час виготовлення та ремонту транспортних засобів і деталей до них або встановлення на них інших предметів додаткового обладнання, не передбаченого конструкцією транспортного засобу, а також під час будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів і дорожніх споруд. Штраф: 1700 грн.

Ст.128 (1) ч.2 Порушення, передбачені частиною першою цієї статті, що спричинили пошкодження транспортних засобів, вантажів, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна. Штраф: 2550 грн.

*партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: