Навчальний процес у львівських школах буде з гнучким розкладом, - головна освітянка

школа
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

За рекомендаціями головного державного санітарного лікаря, у школах міст, у яких дозволено розпочати навчальний рік, повинен бути гнучкий розклад занять, аби уникнути скупчень та зменшити кількість людей, які водночас перебувають у закладі.

Про це в ефірі на радіо «Люкс FM» повідомила головна освітянка Львова — начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик, передає пресслужба мерії.

Читайте також: Школа і карантин: чим забезпечать учнів, а що потрібно купити

«Львів перебуває в помаранчевій зоні за рівнем небезпеки поширення COVID-19, що дозволяє нам відкрити школи. Однак, відповідно до рекомендацій державного санітарного лікаря, має бути гнучкий розклад занять, і батьки повинні зрозуміти, що уроки не можуть розпочинатись в одній годині. Керівники шкіл уже адаптували розклади: одні розпочинатимуть уроки о 8 години, інші - об 11 чи навіть 12, щоб зменшити кількість дітей, які водночас перебуватимуть у закладі», — зазначила Зоряна Довганик.

Вона також додала, що в міських закладах освіти розроблено спеціальний механізм продовження навчання, в разі підтвердження захворювання на COVID-19 у школяра чи працівника школи.

Читайте також: Карантину боятися, та до школи готуватися: яким буде навчання з 1 вересня

Раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пояснив, як діяти вчителю, якщо в учня під час навчального процесу з'явилась підозра на COVID-19, окрім цього, пояснив, хто бере на себе відповідальність ухвалювати рішення стосовно необхідності ізоляції інших дітей з класу тощо.

Навчальний процес в школах розпочнеться згідно з розкладом, – 1 вересня. Навчання буде радше альтернативним — дистанційним і наживо. Заклади освіти, які розташовані у межах областей, що належать до червоної зони карантину, взагалі не будуть функціонувати, а в інших — діятимуть правила поведінки освітян і учнів, зважаючи на епідемологічну зону.

Нагадаємо також, що станом на ранок п'ятниці, 28 серпня, у Львівській області підтверджено 13 тисяч 978 випадків інфікування коронавірусною хворобою COVID-19. Натомість за останню добу інфікувалось 215 осіб, серез яких 83 — львів'яни.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: