За карантин держава виплатила безробітним 7,5 мільярда

гроші6
Фото ілюстративне

З 12 березня 2020 року виплачено 7,5 мільярда гривень допомоги по безробіттю. Зростання кількості зареєстрованих безробітних у центрах зайнятості зупинилася.

Про це заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час прямого ефіру «Право на владу» на каналі 1+1, передає пресслужба міністерства.

«Реєстрацію для безробітних було максимально спрощено. Наразі при максимально ліберальному підході цифра кількості зареєстрованих у центрах зайнятості зупинилася», – ідеться в повідомленні.

Як зазначає Петрашко, щоб підприємства не звільняли людей, в країні запровадили програму так званого часткового безробіття, якою скористалося близько 240 суб’єктів.

«Тим самим, нам вдалося зберегти робочі місця для 380 тис. працівників, які не пішли на біржу праці, а скористалися в пікові часи цією програмою», – зазначив він.

Читайте також: Рівень безробіття в єврозоні у липні зріс: показники невтішні

Так, станом на 3 вересня за програмою по частковому безробіттю виплачено 2,3 млрд грн. Фінансування здійснюється кожні 10 днів.

З початку дії карантину (з 12 березня по 31 серпня) статус безробітного отримали 444,4 тисячі українців. Загалом станом на 31 серпня кількість безробітних становила 477,7 тисячі громадян – це на 73 % більше, ніж станом на цю ж дату минулого року.

Наприкінці липня, на піку карантину, в Україні 3,1 мільйона мешканців перебували у стані прихованого безробіття. Пізніше у Національному банку погіршили прогноз рівня безробіття. Там зазначили, що показник у 2020 році сягне 10%, а не прогнозованих 9,5% у квітні.

Додамо також, у Кабміні проголосували за фінансування одноразової виплати по безробіттю. Відповідне рішення народні депутати ухвалили в середу, 2 вересня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: