Незабаром запустять електронне свідоцтво про народження, - МОЗ

rivnenskim-batkam-na-zamitku-yak-otrimati-svidotst20190207_7614
Зображення ілюстративне; джерело: Rivne Media

У Міністерстві охорони здоров'я загаворили про повноцінний запуск електронного висновку про народження (свідоцтва про народження) у межах сервісу єМалятко.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я з питань цифровізації Ярослав Кучер під час брифінгу у вівторок, 8 вересня.

«Першим медичним висновком, який ми плануємо запустити в найближчий час, це є висновок про народження, так зване єМалятко. Для нас це буде експлуатація вже не тестового, а потрібного робочого висновку і в подальшому ми зможемо цифровізувати інші медичні висновки, які потребують наші пацієнти», - сказав Кучер.

Такий формат свідоцтва про народження повністю замінить звичну паперову форму №103 і видаватимуть одразу в пологових будинках.

«Ми припинимо ходіння за документами у певні органи влади, тобто, все, що необхідно, буде робитися одразу у пологовому будинку і батькам крім вибору імені, треба буде подумати тільки про те, у який зручний час забрати свідоцтво про народження», - зазначив Кучер.

Читайте також: Скільки буде коштувати обміняти старі паперові паспорти

Нагадаємо, незабаром всі українці повинні поміняти паспорти старого зразка на нові пластикові документи. Кабінет Міністрів України подає до Верховної Ради законопроєкт про скасування паперових паспортів громадянина України і заміни їх на пластикові.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: