У Мінсоцполітики пояснили, де можна використати кошти з монетизованого «Пакунку малюка»

пакунок малюка

З 1 вересня 13 тисячам осіб вже переказано грошову компенсацію на суму 67 млн гривень.

Як повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики, батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі товари в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проєкту.

«З 1 вересня 2020 року Мінсоцполітики розпочато реалізацію пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» згідно з постановою Кабінету міністрів України від 29.07.2020 № 744», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Альтернатива: батьки зможуть самотужки вирішувати, що обирати — «пакунок малюка» чи гроші

Наразі до пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» приєднались 150 закладів торгівлі (ритейлерів), у тому числі інтернет-магазини.

Реєстр закладів торгівлі налічує 1108 торгових точок, з яких 15 – інтернет-магазини.

Реєстр закладів торгівлі розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики за посиланням.

Нагадуємо, 29 липня вітчизняний Кабмін вирішив замінити «Пакунки малюка» на одноразову фінансову допомогу новонародженим у розмірі 5 тисяч гривень ( стільки ж, скільки й вартує наповнення одного бейбі-бокса); Пізніше у Мінсоцполітики пояснили, як саме новоспеченим батькам отримати грошові виплати.

Натомість у дитячому фонді ООН в Україні (ЮНІСЕФ) засудили таку альтернативу та закликали зберегти «пакунки» в тому вигляді, в якому вони були.

До слова, більшість українських батьків задоволені бебі-боксами та підкреслюють практичність цих наборів.

Невдовзі після цього, в Раді зареєстрували законопроєкт, у якому йдеться про те, що в Україні пропонують організувати тимчасову закупівлю «пакунків малюка» через Управління Організації Об’єднаних Націй. За кілька днів понад 4 тисячі батьків новонароджених отримали спеціальну соціальну картку для виплат одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: