В Україні запустять безконтактну оплату в електричках та «лаунж-зонах» на вокзалах

64bae6e-visa-1

«Укрзалізниця» та міжнародна платіжна система Visa планують запустити «пілотну» версію безготівкової оплати проїзду в електричках, розробити чат-бота для продажу квитків і створити «лаунж-зони» на вокзалах.

Про це повідомили під час робочої зустрічі представників «Укрзалізниці» та «Віза Україна», що відбулася 2 жовтня у Києві.

Для реалізації «пілоту» обрали два популярні напрямки Київ – Фастів та Київ – Святошин. На низці станцій планується встановити турнікетні системи та термінали з продажу квитків. У разі успішної реалізації проєкт планується  поширювати і на інших приміських напрямках.

В Укразалізниці також розраховують, що у пасажирів уже впродовж кількох місяців з’явиться можливість у різних мобільних месенджерах дізнаватися інформацію про розклад руху поїздів, здійснювати оплату проїзду, отримувати довідкову інформацію та інші послуги.

Щодо створення так «лаунж-зон» на ключових вокзалах, як зауважили учасники зустрічі, для реалізації потребуватиме значно більше часу та фінансово-технічних ресурсів, порівняно з іншими проєктами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: