Рада підтримала направлення коштів на зарплати гірникам

шахтарі3
Фото з архіву.

Парламентарі ухвалили за основу законопроєкт, яким в цьому році передбачається виділення 1,4 млрд грн грн на зарплати шахтарям та перерахунок коштів для фонду боротьби з коронавірусом.

Відповідне рішення підтримали 279 народних депутатів України, передає УНН.

«Хочу презентувати законопроект №4119, який спрямований на те, щоб врегулювати багаторічний конфлікт між НАК «Нафтогаз України» та Укрнафтою. Для того, щоб мати запобіжних по міжнародних арбітражах, які зараз ідуть в інтересах державної компанії НАК «Нафтогаз» - вивільнити більше 10 млрд грн в цьому році та спрямувати 1,4 млрд грн на виплату заборгованості шахтарям по зарплатах, а всю решту перерахувати в фонд боротьби з коронавірусом», - сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроєкт має на меті:

  • врегулювати бюджетну заборгованість ПАТ "Укрнафта" минулих періодів з урахуванням штрафних і фінансових санкцій;
  • забезпечити додаткові джерела фінансування Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками, для закупівлі засобів індивідуального захисту, реактивів, тест-систем, медичних виробів, дезінфекційних засобів, на придбання медичного та лабораторного обладнання для проведення лабораторних та рентгенологічних досліджень, здійснення ефективного та якісного лікування;
  • забезпечити додаткові джерела фінансування видатків на реструктуризацію вугільної галузі з метою погашення заборгованості із заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств;
  • врегулювати розрахунки по зеленій енергетиці.

Нагадуємо, наприкінці серпня 2020 року гірники соснівської шахти «Надія», що на Львівщині, оголосили протест, поки не отримають виплат. 47 осіб вирішили залишитись під землею.

Згодом їхні родини перекривали міжнародну трасу Львів-Рава-Руська. Через шість днів Міненерго виплатило 5 млн гривень на погашення заборгованості.

5 вересня шахтарі закінчили страйк і вийшли на поверхню. І вже 17 вересня Верховна Рада підтримала зміни до держбюджету-2020, що дозволять погасити заборгованість із заробітної плати перед гірниками шахти «Надії», що на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: