На зарплати гірникам виділили 1,4 мільярда до кінця року

IMG_0353
Фото з архіву.

Відповідні зміни до закону про Державний бюджет на 2020 рік ухвалили народні депутати у вівторок, 17 листопада.

У Держбюджеті передбачили 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості, що виникла станом на зараз.

Відповідні зміни до закону про Державний бюджет на 2020 рік ухвалили народні депутати у вівторок, 17 листопада, передає пресслужба Міненерго.

Джерело коштів – обов’язкові виплати НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта» до держбюджету. Закон сприятиме також поповненню Фонду боротьби з COVID-19 на 8,9 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, Міненерго завершило підготовку проєкту Концепції реформування вугільної галузі, яка має на меті, зокрема, оптимізацію видатків держбюджету.

Концепція передбачає розподіл шахт на три групи. Перша група – шахти, що підлягають інтеграції з ПАТ «Центренерго» і є його ресурсною базою. Друга – шахти подвійного призначення, збут яких не обмежується виключно тепловими генераціями. Третя група шахт – такі, що будуть пропонуватися до приватизації не лише як вугледобувні підприємства, а й як цілісні майнові комплекси, які можна використовувати для іншої господарської діяльності.

Нагадуємо, наприкінці серпня 2020 року гірники соснівської шахти «Надія», що на Львівщині, оголосили протест, поки не отримають виплат. 47 осіб вирішили залишитись під землею.

Згодом їхні родини перекривали міжнародну трасу Львів-Рава-Руська. Через шість днів Міненерго виплатило 5 млн гривень на погашення заборгованості.

5 вересня шахтарі закінчили страйк і вийшли на поверхню.

І вже 17 вересня Верховна Рада підтримала зміни до держбюджету-2020, що дозволять погасити заборгованість із заробітної плати перед гірниками шахти «Надії», що на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: