Шахтарям виплатять 1,4 мільярда на виплату заборгованих зарплат - Шмигаль

IMG_2563-696x464
Фото з архіву. На фото шахтарі Сокальщини пікетують львівську ОДА з вимогою виплатити зарплати 2 листопада 2018 року

Обов’язкові платежі від НАК «Нафтогаз України» – 1,4 млрд грн, які мають бути виплачені шахтарям, надійдуть найближчим часом.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду в п'ятницю, 4 грудня.

«Стосовно заробітної плати шахтарів – був проголосований відповідний законопроєкт. У середу уряд ухвалив відповідні рішення щодо розподілу коштів», – сказав Шмигаль.

Він нагадав, що кошти надійдуть від НАК «Нафтогаз України», тож 1,4 млрд грн державної заборгованості за заробітними платами шахтарів буде виплачено найближчим часом.

Нагадаємо, у листопаді в Держбюджеті передбачили 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості, що виникла станом на зараз.

Кошти візьму з обов'язкових виплат до держбюджету від НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта».

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України перерозподілив 1,4 млрд грн для забезпечення виплати заробітної плати працівникам державних вуглевидобувних підприємств. Відповідну постанову схвалено в середу, 28 жовтня.

Нагадуємо, наприкінці серпня 2020 року гірники соснівської шахти «Надія», що на Львівщині, оголосили протест, поки не отримають виплат. 47 осіб вирішили залишитись під землею.

Згодом їхні родини перекривали міжнародну трасу Львів-Рава-Руська.

Через шість днів Міненерго виплатило 5 млн гривень на погашення заборгованості. 5 вересня шахтарі закінчили страйк і вийшли на поверхню.

І вже 17 вересня Верховна Рада підтримала зміни до держбюджету-2020, що дозволять погасити заборгованість із заробітної плати перед гірниками шахти «Надії», що на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: