У лікарнях «Укрзалізниці» лікуватимуть хворих з COVID-19: Кабмін погоджує фінансування

IMG_3340-630x420
Фото з архіву редакції (ілюстративне): такий вигляд має резервне відділення для пацієнтів з COVID-19, яке розгорнули у Львові, на базі міської лікарні швидкої допомоги.

Міністерство охорони здоров’я підготувало проєкт постанови Кабінету міністрів щодо виділення коштів лікарням АТ «Укрзалізниці» на додаткове обладнання для боротьби з COVID-19.

Наразі він проходить погодження у відповідних міністерствах, повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу в п'ятницю, 11 грудня.

«Звичайно, ми розуміємо, в який спосіб надавати медичну допомогу, які лікарні повинні надавати цю медичну допомогу. У тому числі, до переліку цих лікарень ми залучаємо не тільки комунальні лікарні, які знаходяться у власності громади, а окрім того додаємо ще і лікарні так звані «відомчі». Це лікарні і «Укрзалізниці». До речі, для того, щоб вони нормально функціонували, підготовлено вже проект постанови Кабінету міністрів Міністерством охорони здоров’я щодо виділення коштів цим лікарням на додаткове обладнання з фонду по боротьбі з «ковід». Зараз він проходить погодження у відповідних міністерствах», - повідомив міністр.

Нагадаємо, у жовтні нинішнього року Максим Степанов розповідав, де лікуватимуть хворих на коронавірус у разі виникнення критичної ситуації з ліжковим фондом. Тоді він зазначив, що додаткові ліжкомісця, так звані «відомчі шпиталі», розгортатимуть на базі «Укрзалізниці», мистецьких атракцій тощо.

Натомість відомо, що в Україні обмежені ресурси стосовно розширення кількості ліжко-місць для пацієнтів, інфікованих на коронавірус. Міністр охорони заявив, що максимальна кількість, до якої можуть збільшити ліжковий фонд для лікування у стаціонарі таких хворих, – це 50 тисяч.

Станом на ранок п'ятниці, 11 грудня,  в українських лікарнях перебувають 27 тисяч 708 пацієнтів із коронавірусною хворобою COVID-19.

Яка ситуація з ліжковим фондом у Львові

Нещодавно у Львові відкрили нове резервне COVID-відділення, де лікуватимуть пацієнтів із коронавірусною хворобою легкого та середнього ступеня важкості. Його розгорнули рекордно швидко — за менш, ніж три тижні на базі міської лікарні швидкої допомоги, в приміщеннях медколеджу.

Відтак, загалом лікарня швидкої медичної допомоги Львова зможе прийняти 650 хворих на коронавірус, адже 300 ліжок тут розгорнули раніше в іншому корпусі.

У мерії додають, що ліжковий фонд збільшать також у 1-шій міській лікарні на вул. Ужгородській. Там розгорнуть ще 80 ліжок, а у 8-мій міській лікарні на вул. Навроцького — ще 60 ліжок (частину з них — у приміщенні центру «Мікрохірургія ока»).

Окрім цього, з понеділка, 2 листопада, 5-та міська лікарня Львова також приймає хворих з коронавірусною інфекцією або з підозрою на цю недугу. Водночас, хворих на пневмонію прийматимуть у приміщенні 4-ї лікарні на Свенціцького — там є 40 ліжок.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: