Ще понад 6 тисяч ФОПів подали заявки на отримання «карантинних» 8 тисяч, - Шмигаль

фопи

Станом на 07.00 год. ще понад 6 тис. ФОПів подали заявки на отримання «карантинних» 8 тис. грн: наразі надійшло понад 140 тис. заявок.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у власному Telegram-каналі.

«Цього тижня вже розпочали свою роботу програми з підтримки українських громадян та бізнесу, чия діяльність можливо буде призупинена внаслідок «карантину зимових канікул» у січні. Вже з понеділка портал та застосунок «Дія» почали приймати заявки на отримання 8 тис. грн одноразової допомоги від держави.

Станом на зараз надійшло більш ніж 140 тис. таких заявок. Щоб відповідною програмою змогла скористатися максимальна кількість українців, а це приблизно 1 млн працівників — було ухвалено рішення подовжити термін прийняття заяв на отримання 8 тис. допомоги до 31 грудня 2020 року», - написав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що крім того, через регіональні відділення Податкової служби продовжує працювати програма щодо компенсації ЄСВ, а через Державний центр зайнятості працює програма компенсації бізнесу по частковій зайнятості.

Нагадаємо, за ініціативи президента України запущено послугу з оформлення одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам у застосунку та на порталі «Дія».

4 грудня нинішнього року Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроєкт №4429. Закон підтримали 297 парламентаріїв. Пізніше закон підписав і президент Володимир Зеленський.

За підрахунками прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, державну підтримку у 8 тисяч гривень, призначену для людей, які можуть втратити доходи в разі введення жорстких карантинних обмежень, зможуть отримати 1,2 млн українців.

Уряд вважає, що усього від локдауну постраждали 734 621 підприємець. 87% з них мають бізнес з роздрібної торгівлі, 8% займаються діяльністю із забезпечення стравами та напоями, 2% — діяльністю у сфері спорту, організації відпочинку та розваг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: