Під час проведення вакцинації в Україні МОЗ користуватиметься єдиною е-системою

вакцина

Для якісного проведення вакцинації населення України, для зберігання інформації про вакцинованих, а також «прозорого руху вакцини» МОЗ використовуватиме електронну систему охорони здоров’я.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер під час брифінгу, в середу, 3 лютого.

«Проведення вакцинації COVID-19 відбуватиметься за допомогою відповідних цифрових інструментів, які в нас. Ми запустили наступні модулі... В першу чергу, з метою покращення даних про імунізацію нашого населення, нам важливо, щоб ми в майбутньому могли ці дані обробляти й використовувати. Щоб коли пацієнт звернеться до лікаря, то було видно, що він вакцинований у єдиній електронній системі. І електронна система охорони здоров’я як найкраще для цього підходить. Для цього нами розроблено модуль «Імунізації», який використовує в собі всі необхідні міжнародні стандарти зберігання даних по цьому напрямку», — заявив він.

Читайте також: Щеплення від COVID-19: коли в Україні може розпочатися масова вакцинація

За словами заступника міністра, модуль дозволяє зберігати інформацію про проведену імунізацію в зручному форматі.

При цьому лікар може внести велику кількість інформації щодо типу вакцини, дозування, спосіб введення, причини проведення вакцинації, або не проведення, якщо людина відмовляється.

Важливо, що медичному не доведеться навчатися, а все буде реалізовано в тому функціоналі медично-інформаційної системи, яка представлена в тому чи іншому медичному закладі.

«Окрім цього, в центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я вже станом на зараз ведуться Реєстр медичних записів про направлення та рецепти... Ми будемо використовувати інформаційну систему MedData. Вона дозволяє покрити логістичну складову», — пояснив Кучер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: