Українським полярникам підключили безлімітний інтернет

171238340_1627209870822217_5229590621620189285_n
Фото: Національний антарктичний науковий центр

На станції «Академік Вернадський» в Антарктиді підключили безлімітний інтернет. Раніше полярники могли раз на тиждень надсилати чи отримувати повідомленні.

Про це повідомили на сторінці Національного антарктичного наукового центру.

«Антену General Dynamics діаметром 2,4 м встановили та запустили на станції сьогодні, 9 квітня 2021 року. Підтримати нашу станцію та подарувати антену і весь комплекс ІТ-обладнання для нової якості зв'язку загальною вартістю біля 30 тис. доларів вирішила українська ІТ-компанія MacPaw», - сказано в повідомленні.

Національний антарктичний науковий центр

Там кажуть, що апаратура здолала довгий шлях, ускладнений, як і вся логістика, ковідним карантином та іншими обмеженнями, але нарешті дісталася найвіддаленішої точки планети, де працюють українці, а обладнання також підвищило швидкість підключення до мережі Інтернет та збільшило швидкість передачі даних в мережу у 8 разів: з 500 kb/s до 4 Mb/s.

До цього загальний обсяг трафіку на місяць був 30 GB. А 3 роки тому полярники взагалі не мали нормального зв'язку зі світом: лише раз на тиждень можна було надсилати та отримувати текстові повідомлення.

Національний антарктичний науковий центр

Нагадаємо, наприкінці березня 26-та українська антарктична експедиція вирушила на зимівку. Цього року команда б’є рекорди. Серед них є наймолодші учасники, очільник, що вдев’яте вирушає на «Вернадський», та біологиня, яка вже вдруге відвідає контенент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: