Які львівські вулиці обіцяють відремонтувати до кінця року

ремонт дороги
ілюстративне фото

Усі вулиці Львова, на яких досі тривають роботи, мають відремонтувати до кінця нинішнього року, себто менш ніж за п'ять місяців.

Про це розповів під час ранкового етеру на радіо «Люкс FM» міський голова Львова Андрій Садовий.

Ідеться про такі вулиці як Степана Бандери, Пилипа Орлика, Шевченка та Пекарську. Останню, зі слів мера, повністю відкриють для проїзду 1 вересня, ІА Дивись.info зібрала всю інформацію про те, на якому етапі нині роботи та який вигляд матимуть вулиці після реконструкції.

«До 1 вересня ми плануємо вулицю Пекарську повністю відкрити. Ця вулиця кардинально змінилась, стала більш відкритою для велосипедистів, пішоходів. Нарешті тут з’явились місця для паркування автомобілів, адже раніше вони просто заїжджали на хідники. Ще будемо робити вулицю Шимзерів. Там робота буде тривати максимум до кінця жовтня», - цитує Садового пресслужба мерії.

Пекарська

Щодо Пекарської, то нині ремонтні роботи зосереджені на всьому відрізку – від вул. Шимзерів до вул. Тершаковців. Виконує роботи підрядна організація ТзОВ «Вельт-Капітал». Їх вартість становить 109,4 млн грн.

Нагадаємо, її реконструкція стартувала у вересні торік.

Проєктом реконструкції вул. Пекарської, який розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку, передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг, капітальний ремонт покриття тротуарів, капітальний ремонт світлофорного об’єкта, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку.

Також проєктом передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення. Влаштування благоустрою території.

Окрім цього на зміну трьом аварійним деревам, які зріжуть, восени висадять 50 нових. Також є ряд МАФів, які стоять на хіднику, а це є недопустимо. Тому ці МАФи власники мають забрати до кінця тижня, якщо це не буде зроблено, то місто буде вимушене зробити це примусово.

Степана Бандери

Реконструкція вулиці Степана Бандери розпочалась у вересні торік, ремонт мають завершити вже у вересні Вартість робіт становить понад 209 мільйонів гривень.

Із 28 травня перекрили для руху транспорту відрізок вулиці Степана Бандери: від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА. Роботи обіцяють завершити 31 грудня 2021 року. Загалом передбачається реконструкція всієї вулиці, протяжністю 1,05 км, її замостять бруківкою. Виконує роботи ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Напочатку липня для продовження виконання робіт у межах проєкту розпочали роботи із заміни усіх комунікацій на перехрестях з вул. Антоновича і вул. Героїв УПА.

Проєктом реконструкції вул. С. Бандери передбачається повне розбирання дорожнього одягу, трамвайних колій і тротуарів; зрізка зелених насаджень, які попадають у межі виконання робіт; реконструкція всіх інженерних мереж, згідно з наданими технічними умовами служб міста; влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій посередині вулиці; влаштування контактної мережі трамваю, вуличного електроосвітлення; влаштування вздовж проїзної частини з обох боків велосипедних смуг та, на окремих ділянках, – велосипедних доріжок; влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків; влаштування тротуарів і пішохідних зон з забезпеченням умов для пересування маломобільних груп населення; благоустрій вуличного простору.

Пилипа Орлика

У травні у Львові відновили реконструкцію вулиці Пилипа Орлика, яка розпочалась торік у липні, тому до кінця нинішнього року рух транспорту буде обмежено.

Після завершення робіт на цій ділянці, розпочнуть наступну. Ремонтуватиме її  ТзОВ «Онур» на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Вартість робіт — 74,9 мільйона гривень.

Проєктом реконструкції вулиці Пилипа Орлика передбачено розширення проїзної частини з влаштуванням нового асфальтобетонного покриття з однією смугою для руху в кожному напрямку, влаштування тротуарів та велосипедної інфраструктури (велосмуг та велопереїздів), облаштування паркувальних місць для автомобілів вздовж вулиці, облаштування зупинки громадського транспорту, влаштування сміттєвого майданчика, та влаштування підпірної стінки поблизу лікарні. Також підрядник проведе реконструкцію водопровідних та каналізаційних мереж, зовнішнього освітлення та мереж електропостачання. Після ремонту вулиця стане доступною для маломобільних груп населення. Будуть встановлено нові опори освітлення, антипаркувальні стовпці та велостійки.

Богдана Хмельницького

Після Різдва у нинішньому році відновили ремонт однієї із найдовших вулиць Львова на відрізку від вулиці Олійної до вулиці Липинського, до кільця.

Реконструкція тут розпочалась у травні 2020 року.  Загалом вартість виконаних робіт становить 175,4 мільйона гривень.

Цього місяця вулицю Богдана Хмельницького повністю відкриють для проїзду транспорту.

На відремонтованій частині вул. Б. Хмельницького буде встановлено три нових світлофорних об’єкти. Перший — на перехресті з вул. Опришківською. Він вже встановлений, але не включений у роботу. Другий — на перехресті з вул. Механічною. А третій світлофорний об’єкт буде встановлено перед кільцем на вул. Липинського, біля автовокзалу. Завдяки встановленню третього світлофорного об’єкта буде повністю змінено організацію дорожнього руху на цьому перехресті, що дозволить покращити пропускну здатність на цій частині вулиці. Проєктом передбачено перевлаштування дорожнього одягу проїзної частини, відведення дощових стоків з проїзної частини вулиці шляхом встановлення дощоприймачів, влаштування двосмугової проїзної частини, напрямних острівців на перехрестях, двостороннє влаштування велодоріжок, пішохідних тротуарів, винесення зупинок громадського транспорту, кишень для паркування.

Реконструкція інженерних мереж: водопроводу, каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішніх мереж зв’язку, мереж газопостачання, влаштування пожежних гідрантів, захист зовнішніх мереж електропостачання. Внаслідок реконструкції вулиці будуть покращені транспортно-експлуатаційні показники, підвищиться безпека дорожнього руху, передбачається влаштування автомобільних стоянок, створюються умови для комфортного руху пішоходів та людей з обмеженими фізичними можливостями, покращується благоустрій території вздовж вулиці, розвивається велосипедна інфраструктура.

Шевченка

Третій етап реконструкції вулиці Шевченка у Львові розпочався з 1 червня.

Цю цілянку ремонтуватимуть приблизно рік, однак до кінця літа нинішнього року відновлять проїзд від вул. Залізничної до вул. Єрошенка. Тоді буде можливість об’їзду через вул. Єрошенка по вул. Золотій на вул. Липинського або на вул. Клепарівську.

У мерії також уже розроблять проєкт IV етапу ремонту вул. Шевченка від вул. Левандівської до вул. Татарбунарської, та проєкт реконструкції вул. Залізничної від вул. Шевченка до вул. Городоцької.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: