В Україні продовжили дію адаптивного карантину

корона677
фото з архіву

Уряд продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 1 жовтня нинішнього року. Попередньо він мав тривати до кінця серпня.

Про це повідомляє УП із посиланням на засідання Кабміну.

Уряд сьогодні приймає постанову, якою продовжує режим надзвичайної ситуації та адаптивного карантину до 1 жовтня.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих.

Окрім цього, уряд готує лікарні, а кількість ліжок з підведеним киснем наразі складає майже 100%. За словами Шмигаля, окремо закуплено 15 тисяч кисневих концентраторів, які дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі.

Нагадаємо, про продовження обмежень напередодні розповідав і міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Очільник МОЗ пропонував продовжити дію обмежень щонайменше до листопада, оскільки ситуація із коронавірусом нині в Україні є доволі нестабільною: лише минулої доби в Україні виявили понад тисячу нових випадків інфікування COVID-19, а двома днями раніше — три сотні.

До слова, нова хвиля пандемії коронавірусу може прийти в Україну вже восени: це пов'язано зокрема зі стрімким розповсюдженням коронавірусного штаму «Дельта», який швидше поширюється і є ризик, що буде потреба у розгортанні ще більшої кількості ліжок у лікарнях.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: