Для проєкту «Почуй лікаря» уже набрали понад сотню волонтерів

IMG_8826-630x420-1 (1)

Вчора у ЛОДА відбулася зустріч з волонтерами, які зголосилися до участі у проєкті «Почуй лікаря».

Учора у Львівські облдержадміністрації відбулася зустріч з волонтерами, які зголосилися до участі у проєкті «Почуй лікаря».

Нагадаємо, проєкт стартував у середині липня. Йдеться про поради, які допоможуть мешканцям прийняти правильні рішення щодо свого здоров’я.

«Це проєкт, який існує завдяки меморандуму, підписаному з студентським самоврядуванням. Основним його завданням є профілактика. Ми маємо унікальну можливість залучати активну молодь, яка буде комунікувати і доносити важливість запобігання хворобам. Звертаємо увагу на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, здорове харчування та фізичну активність. У проєкті беруть участь експерти департаменту охорони здоров’я, які в своєму напрямку, як люди найбільш фахові та компетентні, зможуть донести усі ключові моменти попередження захворювань», – пояснив під час започаткування проєкту директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Актуальність проєкту у ЛОДА пояснюють тим, що понад половина смертей в Україні та  більшості країн світу стається внаслідок онкологічних та та серцево-судиних захворювань. Раннє виявлення захворювань є ключовим у продовженні тривалості життя людей.

В межах проєкту волонтери вже з вересня знайомитимуть учнів 9-10-х класів з основними заходами профілактики проблем зі здоров’ям та пропагування здорового способу життя.

«Є речі важливіші, ніж лікування хвороб. Потрібно займатися профілактикою проблем зі здоров’ям та пропагувати здоровий спосіб життя. Тоді у медичних закладах буде менше пацієнтів. Це і є основна ідея медицини – допомагати людям бути здоровими. Величезна подяка волонтерам, студентам і лікарям, які взяли на себе цю суспільну відповідальність. З іншого боку - це можливість лікарям і студентам отримати додаткове спілкування поза межами медичних закладів, це комунікація і вивчення проблематики з обох сторін. Вони матимуть розуміння, з чим вони будуть стикатися в роботі будучи дорослими лікарями», - пояснив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Як розповіла координаторка проєкту, радниця голови Львівської ОДА Галина Бордун, при реєстрації волонтери обирали місцевість, де їм буде комфортно працювати, а також напрямки роботи.

«Під обрані волонтерами напрямки ми залучали відповідних медичних експертів. На свій розсуд волонтери також визначали, скільки часу вони можуть виділити для роботи у проєкті. Окрім того, експерти департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації розкажуть волонтерам, як комунікувати зі школярами. За два тижні для участі зареєструвалися близько 120 людей – в основному, це студенти третього і старшого курсів львівських медичних навчальних закладів. З вересня, з погодження департаменту освіти, розпочинаємо зустрічі у школах, які проводитимуть переважно на уроках біології», - додала Галина Бордун.

«Саме профілактувати, а не лікувати – основне завдання медиків, а однією з головних ідей  проєкту є популяризація здорового способу життя.  Ми раді такій кількості волонтерів, які зголосилися для участі. Зі свого боку, департамент залучає експертів, які працюватимуть спільно з усіма учасниками проєкту «Почуй лікаря», - розповів Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: