У Львові планують відновити очне навчання для школярів початкових класів

shkolyari-1-696x464-1-696x464
Фото з архіву редакції

Імовірно, ще цього тижня учні 1-4 класів львівських шкіл повернуться за парти. Це питання винесуть на розгляд міської комісії ТЕБ і НС вже цієї середи, 10 листопада.

Про це розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко в етері радіо «Люкс FM» 8 листопада.

З його слів, динаміка захворюваності на коронавірус у Львові досі зберігається високою. Однак, ситуацію моніторять, і якщо динаміка впаде, то у середу на міській комісії ТЕБ і НС розглядатимуть рішення про відновлення очного навчання для початкових класів.

Нагадаємо, Львівщина з 30 жовтня перебуває у «червоній» зоні карантину. Згідно з обмеженнями, очне навчання у школах можливе, якщо усі вчителі будуть повністю імунізованими від недуги (матимуть обидві дози вакцини), проте у міськраді вирішили, що після осінніх канікул школярі продовжать вчитись у дистанційному форматі.

Це викликало бурхливу реакцію у батьків школярів, особливо тих школярів, які сьогодні навчаються у молодшій школі, себто 1-4 класах. Спершу в місті зареєстрували петицію щодо відновлення навчання наживо у червоній зоні карантину. За лічені дні вона зібрала необхідну кількість голосів для розгляду у міськраді. Пізніше під стінами ратуші батьки провели тиху акцію протесту із вимогою якнайшвидше ухвалити рішення щодо очного навчання.

Водночас мер Львова Андрій Садовий анонсував скасування дистанційного навчання за умови стабілізації ситуації із госпіталізацією нових хворих із коронавірумом у міські лікарні.

Як цитує пресслужба мерії Андрія Москаленка, сьогодні зберігається високий відсоток вакцинації. Першу дозу у Львові отримало близько 60% людей, а двома дозами — близько 40%.

Вранці 8 листопада на Львівщині виявили 827 нових випадків інфікування коронавірусом, зокрема у Львові — 381. За даними департаменту охорони здоров'я облдержадімінстрації, лікарні заповнені на понад 68%. У стаціонарах на сьогодні перебуває 3351 пацієнт, більшість з них є невакцинованими.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: