Зайнятість «ковідних» ліжок з киснем в Україні знизилась до 35% – KSE

корона778
фото з архіву редакції

Зменшення кількості зайнятих лікарняних ліжок, зарезервованих для хворих на COVID-19, триває вже четвертий тиждень поспіль.

Як пише УНІАН, про це на онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

«Госпіталізації в Україні вже наближається до рівня плато, який ми бачили на початку 2021 року. Країна рухається до позначки у 2 тисячі госпіталізацій на добу. І протягом двох тижнів ми вийдемо до позначки рівня плато початку 2021 року - того рівня, з якого починалася весняна хвиля COVID-19 в Україні в середині лютого 2021 року», - зазначив він.

За словами Ганиченка, наразі різниця між кількістю виписок і госпіталізацій хворих на COVID-19 зростає.

«Це означає, що більш активно розвантажується медична система. Тобто госпіталізують менше людей, ніж виписують, що означає, що на «ковідні» ліжка приходить менше пацієнтів, ніж з них йде. До цього ми говорили, що виписки переважають над госпіталізаціями на чверть. Зараз це трохи кращий показник - 28%», - повідомив експерт.

Він додав, що зменшення кількості зайнятих лікарняних ліжок, зарезервованих для хворих на COVID-19, триває вже четвертий тиждень поспіль, за цей час зайнятість ліжок з киснем знизилась удвічі - з 70% до 35%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: