Яку мандрівку Львівщиною подарувати рідним на Миколая

IMG_4823

Найкращим подарунком є емоції, а тому, аби у ваших близьких залишились неймовірні спогади про сюрприз на свята, подаруйте їм мініподорож.

ІА Дивись.info розповість про п'ятірку локацій на Львівщини, куди можна чкурнути вже цими вихідними.

Побачити унікальні скульптури 

У селі Стрілки, що біля Львова, функціонує унікальний парк сучасної скульптури — 3020, перший в Україні. У парку презентують роботи сучасних українських митців

Фото: PARK3020

Охочих приїхати сюди просять попередньо бронювати квитки за цим посиланням. Вхід обійдеться у 200 гривень з людини.

Скуштувати нові страви

У Солонці, неподалік Львова, можна відвідати роднну равликову ферму та спробувати незвичні страви. Тут вирощують та розводять їстівних равликів (сімейства HELICIDAE, роду Helix). Також на фермі виробляють вишукану «білу ікру», яка стає доповненням до багатьох колоритних страв.

Фото: ІА Дивись.info.

Охочі можуть продегустувати равликів під різноманітними соусами, а також взяти участь в екскурсії, де фахівці розкажуть про методи розведення равликів, міжнародний досвід у цій сфері та про особливості українського виробництва. На равликовій фермі проводять сімейні гастротори. В межах відвідування, для гостей, на фермі готують найсвіжіші та найрізноманітніші страви з равликів, каченят, кролів та індиків, в залежності від тематики тижня.

Екскурсійна програма в вихідні дні включає дві екскурсії та поділяється на дві категорії. Для діток вона подається у вигляді різносторонньої казки і дозволяє торкнутися до їх місця існування та способу життя, а також відкрити незабутній та неповторний світ найдавніших жителів нашої планети Землі – Равликів.  Ферма працює до 19 години. Вартість стартує від 250 гривень за дорослого.

Подарувати казкову атмосферу

Більшість мріє побувати у Карпатах взимку та зустріти світанок, споглядаючи за горами, вкутаними туманом. Цього вікенду подаруйте найріднішим подорож до Славського. Тут точно ви зловите дзен і перезавантажитесь надовго.

Фото з сайту all-ukraine.com.ua

Крім того, що тут по-особливому затишні будинки, з яких не хочеться виходити, можна просто довго гуляти околицями, влаштувати фотосесію, скуштувати місцеву кухню, побачити красу з висоти, проїхавшись канатною дорогою, відвідати місцеве карпатське спа. І обов'язко сходити до:

  • Криївки – відтворює умови проживання українського підпілля та ознайомить із діяльністю Української Повстанської Армії на теренах Сколівщини. Для охочих відчути на собі атмосферу повстанського «схрону» є можливість проживання в криївці. (GPS-координати 48.802508,23.438340)
  • «Писана Криниця» – геологічна пам'ятка природи. Це єдине джерело в Карпатах, яке не пересихає та не замерзає. За переказом, саме Олекса Довбуш розписався на камені джерела, та існує повір`я, що той хто вип'є цю джерельну воду, стане сильним духом й тілом як легендарний ватажок опришків (GPS-координати 48.788690,23.477450).

Із іншими «магнітами» Славської ОТГ, які мають побачити мандрівники, можна ознайомитись тут.

Клаптик екзотики на Львівщині

У Липниках, що всього лиш за 10 кілометрів від Львова, діє перша бананова ферма, де вирощують близько 30 екзотичних рослин: це не тільки банани, а й кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати. Усі рослини ростуть у спеціальній великій теплиці — вегетарії. Власники охоче проводять екскурсії своїм господарством.

Фото: Західний аргумент

Окрім оглядин всіх рослин «з теплих країв», тут розповідають про процес вирощування рослин, догляд за екзотичним садом та інші цікавинки зі світу садівництва. Але зауважимо, всередині теплиць дуже спекотно. Приїхати до бананової ферми ви можете в будь-який зручний для вас час, втім, дату та годину приїзду на екоферму просять погодити із менеджером, крім цього, є можливіть замовити оглядини для великої групи людей, діткам, кажуть власники, тут завжди неабияк цікаво. Також тут можна придбати будь-яку рослину додому. Вартість екопрогулянки 100 гривень з людини.

Нагадуємо, що в області діють резиденції святого Миколая: ви ще встигаєте обрати локації, аби зробити подарунок для своїх діток, завітавши у гості до Чудотворця. Про місця, де можна зустріти Миколая ІА Дивись.info розповідала тут і тут

P.S

Якщо ви плануєте мандрівки громадським транспортом міжміського сполучення чи потягом, прихопіть із собою сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу (поки Львівщина у «жовтій» зоні адаптивного карантину, необхідна наявність принаймі одного щеплення від недуги, себто «жовтий» сертифікат). Альтернатива — негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до поїздки чи довідки про одужання від коронавірусу або із протипоказами до імунізації.

Синоптики прогнозують хуртовини цими вихідними: майте це на увазі, плануючи мандрівку.

  • Інші локації для мандрів у Львівській області та поза її межами шукайте тут.
  • Якщо плануєте відвідати культурно-розважальні заходи у Львові, обирайте у цьому списку.
  • Якщо цього вікенду ви хочете залишитись в ліжку та переглядати цікаві стрічки, можна знайти безліч фільмів, зазирнувши сюди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: