У дитячій лікарні на Орлика облаштують ще пів сотні ліжок для лікування коронавірусу

254553704_945953666128721_4735803741546021982_n

Кількість дитячих ліжок для лікування COVID-19 у міській лікарні на вулиці Орлика збільшать.

Як розповів під час брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, таке рішення ухвалила комісія з ТЕБ і НС.

«Кількість ліжок у лікарні на Орлика буде збільшена від 100 до 150. Також було прийнято низку рішень щодо карантинних обмежень. Заклади громадського харчування можуть працювати за умови, до працівники та відвідувачі матимуть сертифікати про повну вакцинацію, або негативний ПЛР-тест. Це також стосується непродовольчих ринків. Щодо продовольчих ринків, то вакцинацію або негативний тест повинні мати працівники», - розповів Андрій Москаленко.

Повний перелік рішень міської комісії з ТЕБ і НС є таким:

  • збільшено кількість ліжкомісць у дитячій лікарні на Орлика зі 100 до 150;
  • заклади громадського харчування, непродовольчі ринки мають змогу працювати за умови повної вакцинації чи негативного тесту як у працівників, так і у відвідувачів;
  • продовольчі ринки працюють за умови повної вакцинації чи негативного тесту серед працівників;
  • заборонено роботу дитячих розважальних центрів;
  • проведення масових заходів та робота закладів розважальної діяльності можлива за умови і повної вакцинації, і негативного тесту.

Як розповів Андрій Москаленко, заповненість ліжок у міських лікарнях становить 31%.

«Проте протягом останніх тижнів спостерігається дуже висока динаміка поширення – від тисячі до двох підтверджених випадків за добу. Також зараз є висока динаміка госпіталізації серед дітей. З початку пандемії ми ще не приймали дітей, але зараз маленькі пацієнти є у двох медичних закладах – «Охматдит», де зараз лікується 102 дітей, та дитяча лікарня на вул. Орлика, де зараз є 96 пацієнтів. Щодо поширення коронавірусу серед працівників сфер життєзабезпечення: кількість хворих водіїв громадського транспорту зросла до 18%, працівників підприємств водо- та теплопостачання, комунальних служб – близько 12%», - розповів Андрій Москаленко.

Крім цього, на дистанційному навчанні перебуває уже 86% учнів початкової школи. Також 9% вихованців дитячих садочків є хворими або перебувають на самоізоліції.

Загалом, станом на сьогодні до міських лікарень госпіталізували 560 хворих.

«Сьогодні в нас циркулює штам «Омікрон». Він є найбільш контагіозним, порівняно з минулими штамами, і інкубаційний період є коротким: 2 – 3 дні. Симптоматикою є висока температура, різка слабкість, сильний головний біль, нежить, кашель, першіння і біль у горлі, що іноді переходить в ангіну. Цей штам є більш легким: фіксуємо більший відсоток амбулаторного лікування. Звичайно, маємо і 31% завантаженості ліжок в наших стаціонарах: ці пацієнти мають супутні захворювання й ускладнені пневмонією. Лікарі наших стаціонарів акцентують на тому, що не потрібно затягувати тривалість лікування на амбулаторному рівні у сімейних лікарів, а вчасно госпіталізувати, якщо для цього є передумови! Потрібно вимірювати сатурацію – якщо вона нижче 94, або якщо це висока температура чи є прояви пневмонії, в тому числі людина має супутні захворювання, то необхідна госпіталізація», - розповіла начальниця міського управління охорони здоров’я Леся Кобецька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: