Багато музики та трішки театру, або Куди сходити 12-13 лютого у Львові

Lviv

За вікнами у Львові прокидається осінь, а це гарна нагода провести вихідні поза межами будинків. 

За вікнами у Львові прокидається осінь, а це гарна нагода провести вихідні поза межами будинків.

ІА Дивись.info розповість про найцікавіші заходи, що пройдуть 12 та 13 лютого у місті. У переліку — музика, театр та виставки.

«Я просто тут самоізолююсь»

До кінця лютого львів'ян та гостей міста запрошують на виставку містера Журавчіка.  На соціальній стіні Львівського муніципального мистецького центру покажуть ілюстрації Максима Журавчака «Я просто тут самоізолююсь». Виставка триватиме з 10 по 28 лютого.

Серія робіт розповідає просту історію містера Кота та його любов до спокійного і затишного життя в безпечному місці під назвою «дім», яке він покидає заради неспішної прогулянки улюбленими місцями подалі від людей.

Максим Журавчак, він же містер Журавчік (mr.zhuravchik) — ілюстратор зі Львова. За допомогою ілюстрації тримає в курсі оточуючих, як у нього справи. Час від часу малює для медіа, співпрацює з брендами.

Шедеври органної музики 

У суботу, 12 лютого, поціновувачів органної музики кличуть на сольний концерт Олени Малелюх.

Органістка обіцяє допомогти вам відчути красу звучання легендарного інструмента. Солітка представить твори різних країн та епох. У програмі — Кр. Пардіні — «Неймовірна благодать» («Amazing Grace») Ф. Ліст — Хорал «Возвеличимо творця», (Nun danket alle Gott), BWV 192 Ф. Ліст — Фантазія і фуга на тему BACH П. Манс — Арія А. Майї — Дзвони А. Пярт — «З року в рік» («Annum per Annum») А. Гільман — Токата з сонати №1 ре мінор.

Початок — о 14.00. Квитки — за цим посиланням.

«Вечеря з дурнем»

Комедію покажуть 12 лютого о 18.00 годині у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння».

Неймовірно смішний та водночас ліричний сюжет про те, на які вчинки буває здатен чоловік заради справжнього кохання. Якщо звичайно він не «дурень». Вистава «Вечеря з дурнем» змусить Вас посміятись і водночас задуматись. Тонкий гумор, яким пронизана вся вистава не залишить нікого байдужим, адже ця комедія має глибокий сенс і дуже цікаву сюжетну лінію.

Це вистава про людяність. Кому що сподобається: цинічні розумники або дурні з добрим серцем.

Квитки - тут.

«Верді - гала»

Улюблені публікою зі всього світу віртуозні арії та ансамблі з опер Джузеппе Верді, прозвучать у виконанні солістів Львівської національної опери 12 лютого о 18.00 годині.

«З дня тріумфального успіху опери «Набукко», яка стала символом національного відродження в Італії, Джузеппе Верді залишається найбільш популярним і виконуваним оперним композитором. Його мелодії запам’ятовуються з першого разу і пам’ятаються назавжди, а опери не сходять з афіш театрів не лише в Італії – на батьківщині композитора, але є основою репертуару усіх провідних оперних театрів світу», - повідомляють у театрі.

У програмі концерту – найвідоміші арії та ансамблі з опер «Ріголетто», «Трубадур», «Травіата», «Бал-маскарад», «Сила долі», «Дон Карлос», «Аїда». Квитки - тут.

Ромео та Джульєтта: рок-провокація

Ця вистава буде до вподоби як дітям, так і дорослим. Покажуть її підлітки з театральної студії Школи Мистецтв вільних та небайдужих 13 лютого о 12.00 годині.

«Ромео і Джульєтта. Щасливі.» із присмаком «рок-провокації» - постановка Олега Онещака, де діти-актори крутіші від всіх «заслужених дармоїдів епохи Станіславського». Тут злились потуги всіх перформативних експериментів театру Курбаса, всі потуги самого Онещака пізнати Бекетівський абсурд і те все, що відбулося зі світовим театром у ХХ ст. Діти творять нові сенси. Вони крутіші від нас. Дуже доречна мінімалістична естетика у всьому: скупа сценографія, дотепні фалдові акценти на підлітковому кежюел-стилі. Динаміка рухів, гримас - відточена до секунди», - розповідають організатори.

Квитки - тут.

Мері

У неділю, 13 лютого, у Центрі Довженка на Сихові виступить славнозвісний гурт «Мері» з його солістом Віктором Винником з нагоди Дня всіх Закоханих.

Трускавецький рок-гурт співає про Ромео та Джульєту, любов та Україну, а ви точно знаєте їхні славнозвісні пісні «Падала зоря», «Осінь», «Меридіани», «Kiss на біс» та інші.

Початок - 0 19.00 годині. Квитки - за цим посиланням.

P.S

На Львівщині продовжує діяти адаптивний карантин. З 31 січня в місті та області діють посиленні карантинні обмеження, тому відвідувати мистецькі масові заходи дозволено за умови повної вакцинації проти коронавірусу (обидвома дозами), тобто прихопити з собою «зелений» сертифікат про вакцинацію. Альтернатива — негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до заходу чи довідка із протипоказами до вакцинації.

Окрім цього, квитки на більшість заходів зі списку можна придати, скориставшись «тисячею за вакцинацію».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: