З Турки до львівської лікарні терміново доправили вагітну, життя якої опинилось під загрозою

273727580_312850037553441_3674206018363577774_n

Гелікоптером із Турки до обласної лікарні Львова доправили вагітну у критичному стані. Життя жінки на 39-му тижні вагітності опинилось під загрозою.

Про це 15 лютого повідомили у пресслужбі місцевої поліції.

Вагітна перебувала у центральній районній лікарні Турки.

«Жінка перебуває на 39 тижні вагітності, але здоров’я майбутньої мами та дитини, яка має от-от народитися, опинилося під загрозою.Тому було вирішено терміново доправити вагітну повітрям до обласного медзакладу», - йдеться в повідомленні.

Що таке аеромедична евакуація пацієнтів

Це проєкт Міністерства охорони здоров'я, який анонсували у відомстві торік у січні, хоч підготовка тривала задовго до цього. Метою санавіації є порятунок життів тяжкопоранених під час автокатастроф, пацієнтів у критичних станах, особливо ті, хто мешкають у гірських районах Львівщини, а також — розвитку системи трансплантації.

Екіпажі прямуватимуть до людей із гострою затримкою кровообігу, гострими розладами серцево-судинної системи, гострими порушеннями мозкового кровообігу. Окрім цього, екстрено рятуватимуть осіб, що отримали опіки 2-го та 3-го ступеня понад 20% поверхні тіла, уражених електричним струмом або з опіками дихальних шляхів.

Львівщина стала першою областю в Україні, де запрацювала така функція. Регіон обрали не просто так, а зважаючи на локацію: йдеться про близькість області до важкодоступних гірських районів, а також регіонів. Гелікоптер Львівського центру ЕМД обслуговуватиме, окрім Львівської, Івано-Франківську, Закарпатську, Чернівецьку, Волинську та Рівненську, Тернопільську та Хмельницьку області.

Це запрацювало у квітні торік, потім польоти припинились, та їх знову відновили у жовтні. За ці місяці завдяки аеромедичній евакуації вдалось врятувати життя понад пів сотні людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: