США запровадили санкції за визнання «Л/ДНР» проти українського банку

санкції

Серед дочірніх компаній російських державних банків, на які накладено санкції за визнання терористичних угруповань «Л/ДНР» – Промінвестбанк, розташований в Україні.

Назва банку – серед списку, облікованому сьогодні на офіційному вебсайті Міністерства фінансів США.

Відповідно до заяви відомства, Промінвестбанк є дочірнім підприємством російської корпорації «Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності «Внешэкономбанк» (ВЭБ).

У свою чергу, банк ВЭБ, проти якого у вівторок, 22 лютого США впровадили санкції, входить в п’ятірку найбільших фінустанов Росії і має вирішальне значення для спроможності Росії залучати кошти.

«ВЄБ займає унікальну роль у фінансовій системі Росії як банк, що обслуговує російський суверенний борг, супроводжує експортні операції  та є джерелом фінансування інвестиційних проектів з кредитним портфелем понад 20 мільярдів доларів. ВЄБ фінансує національний економічний розвиток Росії, включаючи масштабні проекти з розвитку внутрішньої інфраструктури та інших галузей, які мають вирішальне значення для отримання російського доходу», - йдеться у заяві Мінфіну США.

Також обмеження за російську агресію було впроваджені проти ще одного російського банку - «Промсвязьбанку» (ПСБ).

Окрім цього, санкції були введені проти фізичних осіб – членів родин російських топ-урядовців. Серед них – син директора ФСБ, голова правління «Банку ВТБ» Денис Бортник та  Петро Фрадков, син колишнього прем'єр-міністра Росії та екс- директора Служби зовнішньої розвідки Росії Михайла Фрадкова.

Санкції США були впроваджені у відповідь на кричуще порушення міжнародного права Російською Федерацією» та проголошення «незалежності» квазі-республік «ДНР» та «ЛНР».

Нагадаємо, в понеділок, 21 лютого після звернення Думи РФ, Президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав «незалежність» так званих «ЛНР» та «ДНР». У відповідь США та країни ЄС засудили такі дії та почали запроваджувати персональні та секторальні санкції проти російських офіційних структур, політиків та чиновників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: