СБУ пояснила, чому стріляли у Бродах

ВІЙНА1

В управлінні СБУ у Львівській області пояснили ранковий інцидент у Бродах, який був сприйнятий за висадку російського десанту.

«Було певне повідомлення, і щоб зрозуміти, що відбувається та не наражати на небезпеку мешканців та військовослужбовців, спочатку провели зачистку території. Після цього її перевірили війсковослужбовців, але нічого не виявили», - розповіла під час пресконференції  речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

Водночас щодо стрілянини у Стрию СБУ інформації наразі не має.

В управлінні СБУ наполегливо просять поширювати лише перевірену інформацію з офіційних джерел.

Крім цього, як розповіла речниця СБУ, на Львівщині пошуковими групами виявлено та ліквідовано понад 40 міток.

Щодо підозрілих осіб, то всіх затриманих спрямовують на пункти фільтрації.

«З ними проводяться первинні заходи з перевірки і вже вони далі викликають підозру, то передаються для додаткової перевірки», - пояснила Роксолана Яворська.

Також для повідомлень про російські війська та техніку та ворожі ДРГ створено спеціальний чат-бот в Telegram - https://t.me/stop_russian_war_bot

Бот отримує та передає інформацію на відповідні штаби реагування.

В разі перебоїв в роботі бота, прохання надсилати інформацію в особисті повідомлення телеграм-акаунту @stop_russian_war.

Щодо сьогоднішні сигналів повітряної тривоги, то як розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, як і в попередніх випадках, причиною були літальні апарати, які рухалися в напрямку Львівщини з боку Білорусі.

За словами Максима Козицького, уже розгорнуті блокпости на основних магістралях на в’їздах до області.

«Зараз розгортаюся пости на межах Львова, відповідно до плану розробленого Академією сухопутних військ та штабом тероборони. Є також пости на межах громад, де чергують громадські формування», - розповів Максим Козицький.

Також за інформацією військової адміністрації, на Львівщині вже понад 30 локацій, де виготовляють коктейлі Молотова.

«Закликаємо, усіх хто може виготовляти їх якомога більше. Від військової адміністрації буде відповідальна особа, яка буде відповідати за їх розподілення їх по блок-постах. Те ж саме пропонуємо робити з протитанковими «Їжаками». Зараз вони вже виготовляються у великих кількостях. Також просимо мешканців зголошуватися, щоб розвозити їх по області», - розповів Максим Козицький.

За його словами, є багато звернень щодо видачі зброї.

«На даний момент видачі зброї добровольчим формування немає. Її видають лише резервістам, які несуть службу у підрозділах тероборони. Але попри це ми просимо записуватися у такі формування, бо це наступний етап формування тероборони. Спільно з головами тергромад ми збираємо списки добровольців, які повинні вказати свій телефон та надати копію паспорта. На чолі таких груп має бути людина з військовим досвідом. Такі списки передаються керівник громад і батальйонів ТрО. Далі ці списки надсилаються у генштаб і ці формування набувають офіційного статусу. Це буде третій етап формування тероборони, на якому зброєю будуть забезпечуватися добровольчі формування», - пояснив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: