Україна мала шість планів оборони ще задовго до нападу РФ, — Зеленський

IMG_4657-630x420

Україна задовго знала про ймовірний на той час план наступу російських військ і детально готувалася до щонайменше шістьох сценаріїв розвитку подій. Ще кілька місяців тому президент країни неохоче відповідав на питання щодо можливої війни, про яку на той час говорили у світі, позаяк вважав, що така тактика — найкраща: щоб ворог навіть не підозрював, яка рішуча відсіч ЗСУ на нього очікує.

Про це глава України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю CNN та Reuters першого березня — на шостий день повномасштабної війни Росії проти України. Відео з розмовою з'явилось на його офіційній сторінці.

Він каже, що його обурювали постійні питання стосовно підготовки до ймовірного наступу країни-агресорки напередодні цього. Підготовка, запевнив Зеленський, тривала вже давно, а інформацію приховували, щоб ворог навіть не підозрював, що на нього тут чекає, мовляв, аби не готувались. І натомість отримали неймовірну відсіч від української армії та народу, якої орки не очікували.

Зеленський уточнив: першочергово розглядали шість планів оборони держави, зважаючи на тактику окупантів.

«Ту відповідь, яку ви сьогодні бачите, те, як як працює наша армія – як вона захищає, думаю, ви прекрасно розумієте, що ми готувалися до всього», - запевнив президент України.

І додав: коли ти готуєшся заздалегідь, не обов'язково готувати свого ворога, щоб він був готовий до твоєї реакції.

Повномасштабна війна в Україні

Нагадаємо, під час офіційного звернення до росіян 21 лютого Володимир Путін повідомив, що визнав «незалежність» угруповань «Л/ДНР».

22 лютого російська Рада Федерації дозволила Путіну використати на Донбасі збройні сили РФ у якості «миротворчих сил».

До слова, цього ж дня президент України Володимир Зеленський на одному із брифінгів заявив, що не вірить у повномасштабний наступ РФ в Україну. Це він сказав, відповідаючи на питання щодо запровадження воєнного стану в країні.

У відповідь на це рішення Кремля США оголосили економічні санкції проти крупних російських банків та членів родин урядовців РФ. Санкції також запровадили Японія, Австралія та країни Європейського Союзу.

23 лютого народні депутати України під час засідання схвалили санкції проти депутатів Держдуми РФ, політиків та чиновників Росії, причетних до визнання ОРДЛО.

Верховна рада України підтримала рішення РНБО щодо впровадження надзвичайного стану.

24 лютого Путін виступив із зверненням в якому повідомив про рішення розпочати повномасштабну війну проти України. Були обстріляні військові об’єкти, аеродроми, склади у Києві, Харкові, Дніпрі.

У відповідь Україна оголосила воєнний стан і розірвала дипломатичні відносини із Російською федерацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: