Подоляк переконаний, що НАТО може переглянути рішення щодо закриття неба над Україною

війна
Фото з відкритих джерел ілюстративне

НАТО, яке сьогодні відмовилось забезпечити безпольотну зону над Україною, де триває повномасштабна війна, оголошена РФ, мусить переглянути своє рішення упродовж найближчого часу.

НАТО, яке сьогодні відмовилось забезпечити безпольотну зону над Україною, де триває повномасштабна війна, оголошена РФ, мусить переглянути своє рішення упродовж найближчого часу.

У цьому переконаний радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк, заявив він четвертого березня на пресконференції у Львові.

«Україна платить найвищу ціну — платить своїми дітьми. Якщо це недостатній мотив для людей, які там зараз сидять і дивляться на платформі в реальному часі, як йде війна — це вибір їх сердець. Я думаю, вони сьогодні, чи завтра вранці мають це вирішити, тому що сьогодні вночі будуть знову бомбардувати наші великі міста і знову діти ночуватимуть у підвалах, будуть чути сирени, але Україна заплатить будь-яку ціну за одне: за те, що свобода має бути свободою», - заявив він.

І додав, що завжди доцільно говорити про ймовірність того, що рішення все ж змінять на користь України.

«Коли починалась війна 24 лютого, то наші партнери казали, що і зброї не даватимуть, включаючи Німеччину. Сьогодні — у нас потужна військова підтримка з усіх країн світу. Тобто за сім днів суттєво все помінялося. Філософія змінюється, тому що це цивілізаційний виклик Російської Федерації: вона не воює з Україною, вона воює з правилами життя в цій цивілізації», - пояснив Подоляк.

Радник очільника ОПУ підкреслив, що пропаганда, яку веде Росія щодо перебігу війни, яку вони досі називають спецоперацією, є зовсім недієвою: усі світові країни розуміють, про що йдеться, проте не до кінця усвідомлюють серйозності.

«90% медійного простору чітко розуміє, що ці вистави (йдеться про поширення фейків країною-окупанкою. Наприклад, пікет у Херсоні, нібито за проголошення Херсонської народної республіки, запланований на 4 березня - ред.) — не мають сенсу. Питання в іншому: країни мають дійти до тієї стадії, коли вони будуть готові повністю зрозуміти всі ризики, які сьогодні стосуються поведінки російської федерації і надати нам можливість закрити небо. Нам не треба вже від них нічого більш суттєвого. Небо закрийте і тоді ми побачимо, яка країна готова воювати», - каже Подоляк.

І пояснює, що світ поки орієнтується на фактах про те, що закриття неба НАТО спровокує Третю світову війну, хоч насправді повномасштабне вторгення РФ в Україні вже має всі ознаки цієї війни.

«Світ вже все розуміє: просто люди не можуть повірити, що 2022 року може бути така війна; не очікують, що після Другої світової може бути ще щось гірше. Зараз в Україні — глобальний конфлікт. Вони думають, мовляв, якщо ми продовжимо, то це буде Третя світова, але вона вже почалась із усіма конкретними проявами», - зазначив спікер, нагадавши, що Путін може піти далі, тим паче, що у його арміє є опція «ядерна зброя».

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну 

Нагадаємо, під час офіційного звернення до росіян 21 лютого Володимир Путін повідомив, що визнав «незалежність» угруповань «Л/ДНР».

22 лютого російська Рада Федерації дозволила Путіну використати на Донбасі збройні сили РФ у якості «миротворчих сил».

У відповідь на це рішення Кремля США оголосили економічні санкції проти крупних російських банків та членів родин урядовців РФ. Санкції також запровадили Японія, Австралія та країни Європейського Союзу.

23 лютого народні депутати України під час засідання схвалили санкції проти депутатів Держдуми РФ, політиків та чиновників Росії, причетних до визнання ОРДЛО.

Верховна рада України підтримала рішення РНБО щодо впровадження надзвичайного стану.

24 лютого Путін виступив із зверненням в якому повідомив про рішення розпочати повномасштабну війну проти України. Були обстріляні військові об’єкти, аеродроми, склади у Києві, Харкові, Дніпрі.

У відповідь Україна оголосила воєнний стан і розірвала дипломатичні відносини із Російською федерацією.

Запеклі бої у великих українських містах тривають вже дев'ятий день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: