З Білорусі через ЧАЕС передають окупантам пальне, — Міноборони

275373801_270524688593324_4866624686273892174_n
Фото: Міноборони

Російські окупанти сконцентрувались на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум та Миколаєва та намагаються створити сухопутній коридор з тимчасово окупованим Кримом у напрямку Маріуполь-Новоазовськ.

Про це опівночі в понеділок, сьомого березня, за підсумками одинадцятої доби повномасштабної війни, оголошеної РФ проти України, повідомили у Міноборони.

Там констатували, що за ці дні загарбникам не вдалось досягнути кінцевої мети.

«Угруповання ворога перейшло до накопичення ресурсів для штурму Києва.
Одночасно окупанти не полишають спроб здійснити підготовку до наступу на Поліському, Сіверському, Донецькому, Таврійському напрямках. На Поліському напрямку противник намагається встановити повний контроль над містами Буча та Ірпінь і наблизитись до столиці України», - сказано в повідомленні.

В районі Ірпіня на Київщині ворог здійснює висування танкових та мотострілецьких підрозділів. З території Республіки Білорусь через Чорнобильську зону відчуження продовжується постачання палива та інших матеріальних засобів для окупаційних військ.

На Сіверському напрямку окупанти намагаються забезпечити тактичну перевагу для виходу до східних околиць Києва через Броварський і Бориспільський райони, а також встановлення контролю над містами Чернігів та Суми.

Нині окупанти здійснюють передислокацію додаткових сил для поповнення живої сили та техніки після нанесення підрозділами Збройних Сил України вогневого ураження по місцях скупчення ОВТ противника у районах Нова Басань на Чернігівщині та Скрипалі на Сумщині.

На Таврійському напрямку окупанти силами до трьох БТГр ведуть наступ у напрямку міста Запоріжжя. Ворогу вдалось відновити рух потягів по Антонівському залізничному мосту через річку Дніпро.

Крім того, триває просування підрозділів противника у північно-східному напрямку вздовж р. Інгул. БТГр форсувала річку та зайняла Кашперо-Миколаївку, що в однойменній Миколаївській області.

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну 

Нагадаємо, під час офіційного звернення до росіян 21 лютого Володимир Путін повідомив, що визнав «незалежність» угруповань «Л/ДНР».

22 лютого російська Рада Федерації дозволила Путіну використати на Донбасі збройні сили РФ у якості «миротворчих сил».

У відповідь на це рішення Кремля США оголосили економічні санкції проти крупних російських банків та членів родин урядовців РФ. Санкції також запровадили Японія, Австралія та країни Європейського Союзу.

23 лютого народні депутати України під час засідання схвалили санкції проти депутатів Держдуми РФ, політиків та чиновників Росії, причетних до визнання ОРДЛО.

Верховна рада України підтримала рішення РНБО щодо впровадження надзвичайного стану.

24 лютого Путін виступив із зверненням в якому повідомив про рішення розпочати повномасштабну війну проти України. Були обстріляні військові об’єкти, аеродроми, склади у Києві, Харкові, Дніпрі.

У відповідь Україна оголосила воєнний стан і розірвала дипломатичні відносини із Російською федерацією.

Запеклі бої у великих українських містах тривають вже дванадцятий день.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: