На ремонт забрали шостий енергоблок ЗАЕС, яку досі контролюють окупанти

800px-Kernkraftwerk_Saporischschja

Енергодар та Запорізька АЕС досі перебувають під контролем окупантів. 

Енергодар та Запорізька АЕС досі перебувають під контролем окупантів.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації восьмого березня.

Там зазначили, що водночас персонал опікується діяльністю АЕС, згідно із вимогами до експлуатації. Завтра на зміну вийде новий колектив персоналу.

Сьомого березня на ремонт забрали блочний трансформатор енергоблоку №6.

«Після огляду цього трансформатору і виявлення пошкодження його маслосистеми, енергоблок № 6 виведений в аварійний ремонт. Нагадаємо, його було пошкоджено 4 березня під час обстрілу майданчика ЗАЕС російськими військовими», - йдеться в повідомленні.

У ОВА кажуть, що упродовж цих днів фахівці не зафіксували змін у радіаційному фоні.

Також через пошкодження унаслідок ворожих дій не працюють дві високовольтні лінії 750 кВ — Запорізька та Південно-Донбаська.

Захоплення ЗАЕС

Серед ночі четвертого березня окупанти обстріляли енергоблоки Запорізької АЕС у Енергодарі. Унаслідок цього виникла пожежа. Рятувальників спершу не допускали до ліквідації, погрожуючи обстрілом. Ворожий вогонь влучив у один із енергоблоків: у разі вибуху — ядерна небезпека загрожувала б усій Європі.

Президент Володимир Зеленський терміново звернувся до європейців із закликом звернути на проблему увагу, адже буде повторення трагедії на Чорнобилі 1986 року, однак у шість разів масштабніше.

Пожежу ліквідували вдосвіта. Вранці в Енергоатомі повідомили про загибель трьох людей під час боротьби за АЕС, та двох поранених.

Удень четвертого березня голова фракції Слуга Народу Давид Арахамія заявив, що ЗАЕС захопили «кадировці» та повбивали працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: