Пів тисячі окупантів катують персонал Запорізької АЕС та готують нову провокацію

800px-Kernkraftwerk_Saporischschja

Четвертий день поспіль російські окупанти тримають у заручниках працівників Запорізької атомної станції. Люди зазнали катувань і є фізично та емоційно виснаженими. 

Четвертий день поспіль російські окупанти тримають у заручниках працівників Запорізької атомної станції. Люди зазнали катувань і є фізично та емоційно виснаженими.

Окрім цього, загарбники готують чергову провокацію зі зверненням персоналу, яке планують використати як пропаганду, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко дев'ятого березня.

З його слів, нині станцію захопили близько 500 солдат армії країни-окупантки, розмістивши на території ЗАЕС пів сотні одиниць сввоєї техніки.

«Війська окупантів сформували керівні станції записати звернення, яке планують використовувати в пропагандистських цілях. Пропагандистська машина Росії створить черговий фейк, який демонструє свої громадяни та міжнародні громадські організації для виправдання власних злочинів», - пояснює Галущенко.

Він звернувся до міжнародних партнерів із закликом до вжиття негайних заходів, щоб заборонити ведення бойових довкола атомних станцій, вести окупаційні війська із захоплених атомних об’єктів та закрити небо над Україною.

«Аварія на атомних станціях застосування росіянами зброї призведе до катастрофи загальноєвропейського масштабу. Відповідальність за це буде на території Росії. Якщо таке станеться, то європейцям зміниться затишок своїх оселей на радіаційне відкриття», - заявив міністр енергетики України.

Захоплення ЗАЕС

Серед ночі четвертого березня окупанти обстріляли енергоблоки Запорізької АЕС у Енергодарі. Унаслідок цього виникла пожежа. Рятувальників спершу не допускали до ліквідації, погрожуючи обстрілом. Ворожий вогонь влучив у один із енергоблоків: у разі вибуху — ядерна небезпека загрожувала б усій Європі.

Президент Володимир Зеленський терміново звернувся до європейців із закликом звернути на проблему увагу, адже буде повторення трагедії на Чорнобилі 1986 року, однак у шість разів масштабніше.

Пожежу ліквідували вдосвіта. Вранці в Енергоатомі повідомили про загибель трьох людей під час боротьби за АЕС, та двох поранених.

Удень четвертого березня голова фракції Слуга Народу Давид Арахамія заявив, що ЗАЕС захопили «кадировці» та повбивали працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: