росія придбала «більш смертоносний» іранський безпілотник для націлювання на Україну, - аналітики

image

росія, можливо, придбала в Ірану невідому кількість нещодавно представлених безпілотників Arash-2.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Посилаючись на російські та українські дописи в Telegram, вашингтонський аналітичний центр написав, що боєприпаси, які переміщуються, «швидші та руйнівніші», ніж іранський дрон-камікадзе Shahed-136, який зараз використовують росіяни в Україні.

Читайте також: Іранські дрони-камікадзе атакують Україну: наскільки небезпечні та як вберегтися.

Сухопутні сили Ірану представили Arash-2 під час військових навчань у вересні, стверджуючи, що розробили безпілотник для націлювання на ізраїльські міста Тель-Авів і Хайфа, розташовані на відстані понад 2000 кілометрів (1243 милі).

Санкції змушують Москву покладатися на Тегеран

Інститут вивчення війни зауважив, що постійна залежність росії від іранських безпілотників узгоджується зі звітом Міністерства фінансів США, у якому стверджується, що санкції перешкоджають можливості москви замінити виснажливий запас «мікроелектроніки, критичної для військово-промислового комплексу».

«росія, найімовірніше, продовжуватиме використовувати свої відносини з Іраном, щоб обійти санкції, хоча дуже малоймовірно, що російські війська використовуватимуть Arash-2 з більшим ефектом, ніж вони використали модель Shahed-136», – оцінили аналітичний центр.

Нагадаємо, США вважають поглиблення альянсу росії з Іраном серйозною загрозою та попередили про накладання санкцій на тих, хто співпрацюватиме з іранською програмою безпілотників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: