Відключення світла: де дивитися, чи будинок є у графіку

світло777
фото ілюстративне

Аби отримати інформацію, до якої групи належить ваш будинок у графіку аварійних відключень варто натиснути кнопку «Дізнатися» і ввести населений пункт, вулицю та номер будинку.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Форму пошуку групи за адресою у графіку відключень додали у розділі «Чому немає світла» на сайті «Львівобленерго» тут. На сайті доступний також уточнений графік аварійних відключень.

При введені даних потрібно обирати назви та номер з меню пошуку. Якщо Ваш будинок має адресу з літерою (А, Б тощо), а в запропонованому переліку такого номера немає, обирайте число без літери.

Читайте також: Що відомо про віялові відключення електрики на Львівщині

У разі, коли в пошуку інформації про групу не знайдено, це означає, що дані за Вашою адресою ще не внесені або ж Ваш будинок наразі не потрапляє до графіку відключень.

Читайте також: На Львівщині вимикатимуть світло на чотири години: вже є графіки

У такій ситуації перевірити свою приналежність до певної групи можна за часом фактичного відключення або за повідомленням у чат-ботах у Viber і Telegram.

Якщо Ви вже пробували шукати себе у графіках раніше, радимо зробити це ще раз, після оновлення.

Вказаний час відключень може збільшуватись до однієї години, зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до енергооб'єктів для проведення перемикань.

Окрім цього, у час повітряної тривоги працівники компанії не можуть перебувати на енергооб’єктах, адже їх може атакувати ворог. Це теж може збільшити перерву в електропостачанні.

Що передувало

Через російські обстріли 10 та 11 жовтня постраждали чотири підстанції, які подають живлення не лише на всю Львівщину, а й на експорт. Два об'єкти зруйновані повністю. Першого дня після ворожих атак практично весь Львів та тисячі населених пунктів регіону залишилися без світла та подекуди без води. Фахівцям вдалося полагодити мережі менш ніж за добу. Наступного дня ворожий удар спричинив знеструмлення частини міста.

У середу, 19 жовтня, уряд ухвалив рішення про обмеження постачання електроенергії по всій Україні. Ворог продовжує руйнувати генеруючі об'єкти енергетики. Цей крок став вимушеним через дефіцит потужностей.

За даними Міненерго, з початку минулого тижня окупанти атакували енергосистему країни понад 300 разів.

З 25 жовтня нинішнього року у Львівській області запровадили віялові відключення електроенергії. Від планових вони відрізняється тим, що невідомо, коли відбуватимуться та скільки триватимуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: