Скільки атак ворог завдав по енергосистемі Україні з 24 лютого, - прокурори

ВІЙНА
ілюстрація: Дивись.info

За час повномаштабного російського вторгнення окупанти атакували енергосистему України 126 разів.

Про це заявили у Офісі генпрокурора України 16 листопада.

Там кажуть, що 93 з них - упродовж жовтня та листопада нинішнього року.\

Такі дії відповідають одній з ознак геноциду, які вказані у Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду і покарання за нього – навмисне створення неможливих для життя умов, пояснюють прокурори.

Інші ознаки геноциду, згідно з Конвенцією:

  • вбивство членів захищеної групи;
  • заподіяння серйозних тілесних ушкоджень чи розумового розладу членам такої групи;
  • запобігання дітородіння в середовищі такої групи;
  • насильницька передача дітей з однієї людської групи в іншу.

Масовані атаки росіян

  • Удосвіта 10 жовтня люди прокинулись від повітряних тривог. Тоді загарбники відкривали вогонь по низці областей, цілившись у підстанції. Постраждали об'єкти й на Львівщині. Наприклад, у місті російські атаки пошкодили 4 критичні об'єкти, 2 із яких - зруйнували повністю, а на їхнє відновлення знадобляться місяці. Удари продовжились й наступного дня. Без світла, зв'язку та водопостачання залишилися тисячі городян, а також мешканці області.
  • Вранці 31 жовтня окупанти завдали масованого удару по Україні. Цілились знову по критичних інфраструктурих об'єктах. Втім українська ППО збила 44 із пів сотні ракет, які росіяни випустили по мирних містах.

Учора, 15 листопада, ворог завдав наймасованішого ракетного удару по Україні з 24 лютого. Під обстрілом опинилася й Львівщина. У регіоні повторно влучили у дві підстанції, та ще в одну - вперше. На відновлення їхньої роботи до довоєнних показників знадобиться орієнтовно рік.

Під час масованого обстрілу росія запустила по Україні 96 крилатих ракет Х-101, Х-555 та «Калібр"». Із них 75 — збила українська протиповітряна оборона.

Через це в Україні пошкоджено 15 об'єктів енергетичної інфраструктури. Окупанти цілились у підстанції, щоб залишити українців без світла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: