Українські трансплантологи поїхали на навчання до найбільшої лікарні при Гарвардському університеті

316437372_724934192539995_611013916769272603_n

Лікарі з Християнської медичної асоціації (ХМА), що із самого початку повномасштабного вторгнення росії забезпечують лікарні та військових необхідними ліками і медичним обладнанням, продовжують розвивати українську медицину.

Організація організувала стажування для лікарів у провідних клініках світу, розповіли ІА Дивись.info у ХМА.

У жовтні нинішнього року група з 13 трансплантологів відправились до Massachusetts General Hospital — найбільшої лікарні при Гарвардському університеті, де будуть проходити інтенсивний курс з трансплантації серця і легень. Легені в Україні ще не трансплантують, тож нинішнє стажування — крок на зустріч важливому прогресу в українській медицині.

Читайте також: «Мета - щоб хороші люди отримували хороші речі», або Як працює Християнська медична асоціація

«Це справді унікальний для України проєкт. По-перше, Massachusetts General Hospital  одна з найкращих лікарень світу з трансплантації органів. По-друге, зазвичай вдається домовитися про 2-3 лікарів, а тут в команду увійшла вся група лікарів відділення — від завідувача до анестезіолога. Це одні з найкращих трансплантологів України, які будуть впливати на всю галузь. Третя особливість — тривалість стажування, адже 3 місяці — це досить довгий термін, за цей час ти маєш змогу зробити багато операцій за різними техніками та познайомитися з тим, як влаштована лікарня. І все це стало можливим завдяки наполегливості міністра Віктора Ляшка, Василя Стрілки та Сергія Мельничука, ми дуже їм вдячні», —зазначив Рудольф Мигович, голова ХМА.

Читайте також: У Львові провели 9 трансплантацій за 30 годин

Іншим досягненням стало стажування двох провідних українських анестезіологів (Сергія Дуброва та Наталії Матолінець) у лікарні при Школі медицини Джонса Хопкінса — одного з найкращих медичних закладів США.

«Стажування анестезіологів не було б можливим без наполегливої праці Олега Туркота та підтримки МОЗ. Олег — лікар-анестезіолог з лікарні Хопкінса, який присвячує багато часу та сил для покращення нашої медицини», — додав Рудольф.

P.S

Якщо ви бажаєте отримати від ХМА ліки, медичне обладнання, гуманітарну допомогу, заповніть форму або напишіть у Facebook. Також штабу організації у Львові постійно потрібні волонтери для розвантаження та сортування допомоги — для детальної інформації напишіть у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: