У Львові відкрили другий Банк грудного молока в регіоні за понад 13 мільйонів гривень (фото)

photo_5262669178236683028_y

У Львові з'явився Банк грудного молока. Відкрили його на базі обласного перинатального центру. Нині отримувати донорське молоко зможуть немовлята з усього регіону та сусідніх областей.

Відкриття відбулося 19 грудня, передає ІА Дивись.info.

Навіщо його створюють?

Цей банк необхідний для новонароджених, особливо дітей, які з’явилися на світ передчасно, оскільки грудне молоко є найкращим харчуванням. Воно зменшує ймовірність різноманітних ускладнень і малечу значно швидше виписують додому, пояснюють медики.

Серед усіх новонароджених в обласному перинатальному центрі щороку близько тисячі - це передчасно народжені діти з низькою та екстремально низькою масою тіла.

Складний і великий проєкт

Банк грудного молока реалізували коштом обласного бюджету та перинатального центру. На закупівлю обладнання та облаштування простору знадобилось більш ніж 13 мільйонів гривень.

Банк грудного молока відкрили за підтримки Львівської обласної військової адміністрації. На його створення та закупівлю всього необхідного обладнання з обласного бюджету скерували понад 9,8 мільйонів гривень та майже 3,6 мільйона - бюджету перинатального центру (кошти Національної служби охорони здоров’я).

Читайте також: Львівським мамам розкажуть, чому годувати грудьми – це важливо (фото)

Як це відбувається?

Грудне молоко зберігається у спеціальному холодильнику, оснащеним індикатором температури. Пізніше молоко перекладають на зберігання у морозильну камеру до пастеризації. Його обов’язково скеровують на аналіз, для цього його поміщають в ультразвуковий гомогенізатор. Після цього розливають у порційні банки по 150 мл для пастеризації.

Читайте також: У Львові з'явилася школа грудного вигодовування

Після пастеризації молоко знову поміщають у морозильну камеру уже для зберігання.

Нагадуємо, у серпні теперішнього року у Львові відкрили перший в регіоні та другий в Україні (перший у Києві) банк грудного молока на Львівщині. Він запрацював на базі Неонатального ентру Львіввської обласної клінічної лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: