На росії заборонили військовозобов'язаним виїжджати з країни, — ГУР

ilyustratyvne-foto_large
російський мобілізований. Ілюстративне фото. Джерело: 24tv.ua

російська фсб надіслала до всіх прикордонних управлінь країни-агресорки наказ щодо обмеження виїзду всім військовозобов'язаним, у тому числі — придатним до служби. Почало це діяти з 9 січня теперішнього року.

Про це розповіли у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України 11 січня.

«З 9 січня 2023 з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням фсб росії забезпечити обмеження виїзду за межі території російської федерації громадян, які мають висновок про готовність до воєнної служби з категорій «А», «Б» і «В»», — цитують цю заяву українські розвідники.

Читайте також: Ще цього тижня на росії оголосять нову хвилю мобілізації: де готуються до наступу окупанти

Пояснюють: для виїзду цих категоріях закривають можливість покинути країни з усіх пунктів пропуску на всіх напрямках. Забороняється покидати країну й росіянам, у яких є категорія «В», тобто обмежено придатним до військової служби.

Призовників з цієї категорії, звільняють від призову в мирний час, звільняють від військових зборів та зараховують до запасу, говорять у ГУР.

Мобілізація на росії

Там напередодні нового року розпочали підготовку до нової хвилі. Окупаційне військове керівництво акцентуватиме не на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців, пояснюють у воєнній розвідці України.

Раніше у Американському інституті вивчення війни (IWS) називати дату початку нової хвилі мобілізації 9 січня, а згодом у ГУР — 15-те.

Нагадуємо, у воєнній розвідці України раніше повідомляли, що мобілізованих росіян планують використати в наступальних операціях навесні та влітку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: