Авіакатастрофа у Броварах: що відомо про трагедію

photo_5350522532412899677_y
Рятувальник розбирає завали на місці трагедії. Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Після обіду 18 січня надзвичайники оновили інформацію щодо наслідків авіакастрофи у Броварах на Київщині та заявили про 14 жертв та чверть сотні потерпілих.

ІА Дивись.info зібрала інформацію, яка відома станом на зараз.

Жертви та потерпілі

Після проведення ідентифікації, на місці падіння вертольоту ДСНС вранці у середу, знайшли тіла 14 загиблих осіб. Серед яких одна дитина та дев'ятеро людей, які перебували на борту.

У авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ: очільник відомства Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. Вони прямували у відрядження в «гарячу» точку, де тривають бойові дії. Згодом з'ясувалось, що в керівництва відомства планувалась зустріч із главою Нацполіції у Харківській області.  

Рятувальники також назвали імена усіх загиблих внаслідок падіння гвинтокрила. Жертвами стали також:

  • заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк;
  • начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, підполковник поліції Михайло Павлушко;
  • провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький;
  • командир повітряного судна — інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександр Василенко;
  • пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтин Коваленко;
  • бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах, прапорщик служби цивільного захисту Іван Касьянов.

Поранення отримали 25 людей. У тому числі 11 неповнолітніх. Усіх госпіталізували.

На брифінгу 18 січня міський голова Броварів Ігор Сапожко повідомив, що серед травмованих є жінка при надії. В опіковий центр перевезли 8 людей, зокрема 4 дитини. 16 людей зараз перебувають у міській лікарні, зокрема 6 дітей.

За даними Сапожка, постраждалі перебувають у травматологічному, хірургічному відділеннях, а одна вагітна жінка — в гінекологічному.

Станом на 15:20 середи, 18 січня, пошуково-рятувальні роботи тривають у будівлі дитсадка, на подвір'я якого впало повітряне судно, заявили надзвичайники.

Оновлено. О 15:45 рятувальна операція завершилась.

Джерело: AP Photo/ Daniel Cole

Що відомо про авіакатастрофу?

Близько дев'ятої ранку у середу, 18 січня, у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. На борту перебували 9 осіб. 

Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. Вони прямували у відрядження в «гарячу» точку, де тривають бойові дії.

Керівництво МВС зліва направо: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін, держсекретар МВС Юрій Лубкович. Колаж: Олексій Гончаренко/Telegram

Повітряне судно найчастіше використовувало Міністерство внутрішніх справ для службових завдань, повідомили у Держслужбі із надзвичайних ситуацій.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які може статися трагедія. А в Службі безпеки України розглядають щонайменше три версії аварії. Серед них:

  • порушення правил польоту;
  • технічна несправність гелікоптера;
  • умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

У Броварах в ліцеї №10 організували оперативний штаб, там можна отримати необхідну допомогу. На місці працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери та всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога.

Виконувати обов'язки міністра внутрішних справ за призначенням Уряду буде очільник Національної поліції України Ігор Клименко.

Реакція президента

Глава держави Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих та потерпілих. Він також повідомив, що доручив Службі безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України й іншими уповноваженими органами зʼясувати всі обставини того, що сталося.

Як відреагували світові політики?

Свої співчуття з приводу смертельної авіакатастрофи на Київщині висловили:

  • очільник Європейської ради Шарль Мішель, навзвавши Монастирського великим другом ЄС;
  • президент Польщі Анджей Дуда;
  • президентака Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн;
  • прем'єрка Естонії Кая Каллас;
  • очільниця Міністерства закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс;
  • пані посол США в Україні Бриджит Брінк;
  • пані полос Виликої Британії в Україні Мелінда Сіммонс;
  • очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: