У межах нової хвилі мобілізації на росії під прицілом опинились москвичі, — ГУР

photo_5350739879232914254_y
Ілюстративне фото. Джерело: ГУР

На росії готуються до нової хвилі мобілізації, у межах якої планують забрати до ворожого війська жителів «центральних регіонів», наприклад, москви.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки міністерства оборони України у середу, 18 січня.

Там розповіли, що на підприємства столиці рф прибувають групи співробітників військкоматів для проведення агітаційних заходів серед працівників. На людей тиснуть та залякують.

У ГУР говорять, що найбільший інтерес воєнкомів викликають чоловіки віком 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності.

Також посилюється агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян (зокрема, мігрантів з колишніх республік срср): чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства рф, пропонується підписати контракт на проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства вирішується автоматично;

До того ж власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити «добровільні» пожертви на користь збройних сил рф (подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів).

У самій москві формуються «добровільні» групи з 3-5 людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів. Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей задля недопущення можливих протестних акцій. Згідно отриманих інструкцій, «підозрілим» вважаються будь-які групи понад 20 осіб.

Мобілізація на росії

Там напередодні нового року розпочали підготовку до нової хвилі. Окупаційне військове керівництво акцентуватиме не на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців, пояснюють у воєнній розвідці України.

Раніше у Американському інституті вивчення війни (IWS) називати дату початку нової хвилі мобілізації 9 січня, а згодом у ГУР — 15-те.

Вадим Скібіцький, який є представником відомства, вважає, що на росії планують забрати на війну до 500 тисяч людей.

Нагадуємо, у воєнній розвідці України раніше повідомляли, що мобілізованих росіян планують використати в наступальних операціях навесні та влітку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: